Een elftal vragen aan…

21-04-2019 Een Elftal vragen aan Niek Laumen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Niek Laumen. Ik ben 21 jaar oud en woon m’n hele leven al in Sint Joost. In het dagelijks leven ben ik student aan de Technische Universiteit Eindhoven. Als niks tegenzit zal ik rond juli mijn Bachelor-diploma werktuigbouwkunde behalen.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Na het raadplegen van mijn oude plakboeken, heb ik kunnen achterhalen dat ik in augustus 2004, op 7 jarige leeftijd, ben begonnen met voetballen bij VVS. Dat wil zeggen dat ik al 14 seizoenen lid ben van RKVV Sint Joost. Tot en met 18 jaar was ik actief in het jeugdvoetbal, al heb ik de laatste jaren daarvan al gecombineerd met seniorenvoetbal. Ik debuteerde bij de senioren op 16 jarige leeftijd. Ik hielp toen het tweede elftal uit in Linne (en gaf daar een prachtige assist op Rob op het Veld). Een jaar later zat ik eigenlijk al vast bij het derde elftal, die altijd wat krap in de bezetting waren. Toen ik 18 werd was ik te oud voor de A-jeugd en bleven alleen de zondagse wedstrijden nog over. Zo ben ik heel geleidelijk bij het derde elftal komen te voetballen. Doordat vorig jaar één elftal noodgedwongen ophield te bestaan, kom ik sinds dit seizoen uit voor het tweede, maar daar speel ik wel met allemaal dezelfde gezichten.

3. Wat voor type voetballer/supporter ben je?
Een Rauzer; altijd de bal willen heroveren, liever een meter te veel lopen dan te weinig en ingrepen op het scherpst van de snede. Ik ben van mening dat inzet en doorzettingsvermogen het allerbelangrijkste onderdeel aan amateurvoetbal zijn. Anderen noemen me wel eens met een knipoog ‘Tech-Niek’, omdat sommige van mijn acties aan de bal onnavolgbaar zijn.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Van echte sportieve successen zijn nog geen sprake, met uitzondering van 2009 toen ik met de D2 (onder leiding van René Simons, Daniëlla Daelemans, Maurice Buijsers en Mark van Can) kampioen werd. Een kampioenschap met de senioren zou ik maar al te graag willen meemaken. Tot nu toe zat het er nog niet in, maar met 21 jaar heb ik natuurlijk wel nog een lange voetbalcarrière voor de boeg. Tot die tijd haal ik voornamelijk plezier uit kleinere dingen op het voetbalveld, zoals een goede voorzet of een perfect getimede sliding. Zo heb ik dit seizoen tegen EVV nog een bal in de kruising getrapt met veel curve. Voor de geïnteresseerden wil ik dat moment best nog een keer uittekenen op een bierviltje.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Het seizoen is al bijna ten einde, dus aan verwachtingen hebben we niet meer echt veel. Als tweede elftal zouden we ons het doel moeten stellen om in het linker rijtje te eindigen, maar dat hebben we nu niet meer in eigen hand. Eigenlijk zouden we nog minimaal 7 punten moeten halen uit de resterende 4 wedstrijden, misschien een ambitieuze doelstelling maar zeker niet onhaalbaar gezien de tegenstanders. Als we de lijn van de tweede seizoenshelft kunnen doortrekken naar het volgend seizoen denk ik dat we bovenin (rond de subtop) kunnen meedraaien. Vooral uitwedstrijden zijn nog een punt van verbetering. Tot nu hebben we pas 5 van onze 17 punten buiten Sportpark “Tussen de Berken” behaald.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Ik luister veel muziek in mijn vrije tijd, vooral rockmuziek. Zelf speel ik ook op amateuristisch niveau gitaar, al komt dit door mijn studie vaak op een lager pitje. Ook kijk graag naar documentaires. Die vind ik vaak veel boeiender dan Hollywood-films.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Voor de detailrijke anekdotes en monologen van hoofdtrainer Thei Stoffels.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Ik kan niet de hele dag in een ligstoel aan het zwembad hangen of op het strand zonnebaden, dan draai ik door. Veel liever ben ik actief op vakantie: stukken wandelen door de natuur of historische plekken bezichtigen. Maar het blijft wel vakantie dus links en rechts moet er ook voldoende tijd zijn voor wat terrasjes en cafés. Ik zou graag nog een keer naar Ierland willen gaan.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Wat mij betreft hoeft er niet veel te veranderen. Wat mij persoonlijk betreft is een goede gezondheid natuurlijk het allerbelangrijkste. Op voetbalgebied denk ik dat er amper wat verandert de komende 10 jaar. Ik zie geen enkele reden waarom ik zou stoppen met voetballen bij deze gezellige club. Ik haal veel plezier uit trainingen, wedstrijden en de sjaele zeiver ervoor en erna (en soms zelfs tijdens).

10. Wie is je grootste fan?
Ik denk dat dat mijn vader is. Hij kan vaak niet komen kijken op zondag in verband met zijn eigen hobby’s, maar hij is na afloop altijd geïnteresseerd in het spelverloop. Daarnaast is hij vele jaren jeugdleider geweest van de teams waarin ik speelde. Zo heeft hij stevig wat uren in mijn voetbalhobby geïnvesteerd. Toch heeft hij mij nooit kunnen kneden tot de topkeeper die hij (naar eigen zeggen) is geweest.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Dit was de moeilijkste vraag van de elf. Na veel wikken en wegen heb ik besloten de 11 vragen door te geven, aan iemand die er vanaf het begin van mijn senioren carrière al bij is. Stiekem is hij mijn grote kelderklasse-idool. Beste lezer, zijn voetbalschoenen zijn van hard plastic en mogen niet duurder zijn dan 25 euro. Voor iedere wedstrijd pakt hij flink uit op het toilet. Na iedere wedstrijd neemt hij een broodje bami schijf met mayonaise. De grootste Temptation Island fan van het Smalste Stukje Nederland: Nicky Jaspers.


07-04-2019 Een Elftal vragen aan Isabelle Wolters

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Isabelle Wolthers, 21 jaar, geboren in Berkelaar en momenteel wonend op Sint Joost, ook al ga ik helaas weer weg over een paar maanden. Ik studeer Facilitair Management, loop stage bij Zuyderland en werk bij Maasstreek Makelaardij en bij Supreme (horeca op events en bij verschillende bedrijven). In de weekenden ben ik het meeste te vinden op ’t dorp: op vrijdagavond in café ‘t heukske en op zondag altijd op de voetbalclub.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V. Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik speel nu bijna 2 jaar in het damesteam van Sint Joost. Daarvoor kwam ik al vaker op zondag naar de wedstrijd kijken en op donderdag ook weleens wat drinken na de training. Ik heb mij dan ook na een paar weken pas bij het damesteam gevoegd, nadat Stefan zei dat ik op donderdag ook om half 8 kon komen om te voetballen, in plaats van half 10 om te toepen…

3. Wat voor type voetballer/supporter ben je?
Volgens Niek Laumen ben ik een Marcelo met Sjaak Swart allure, maar ik vind mezelf meer een opkomende back à la Wim Suurbier, met de sterallures van Berry van Aerle (Koen, bedankt voor de hulp bij het zoeken van de juiste voetballers). Daarnaast ben ik supporter van de heren, al red ik meestal alleen de wedstrijd van het 1e

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Daar moet ik natuurlijk op antwoorden dat we met de dames in onze 7 tegen 7-competitie kampioen zijn geworden na slechts 1 jaar voetballen!

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?
Dit seizoen hebben we helaas een kleinere poule dan normaal en dan hebben we net ook nog lastige tegenstanders. Kampioenschap zit er echter toch in want zoals we met de dames keer op keer al hebben bewezen, zijn wij het beste in de 3e helft.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Ik heb een lichte verslaving aan series kijken en daarnaast zit ik graag op het terras (met goed weer, bij slecht weer verplaats ik naar binnen), ga ik wel eens naar een concert of festival en van tijd tot tijd uiteten. Ik ben ook een fanatiekeling in spelletjes en in koffiedrinken.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
In het weekend hoeft dat niet, dan ben ik nog wakker. Doordeweeks zou je me wakker mogen maken voor een gezellig uitje maar volgens bronnen ben ik met geluiden onder de 120 decibel niet wakker te krijgen.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?
Goed weer maar in beperkte mate zon (factor 50 is duur), veel terrasjes en veel moois om te fotograferen.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Ik kijk niet verder dan het weekend.

10. Wie is je grootste fan?
Hier zou ik eigenlijk Jo Vergoosen in moeten vullen want ik ken niemand die zo vaak bij de wedstrijd van de dames is als Jo. Maar aangezien Jo waarschijnlijk niet voor mij komt kijken en Koen toch al wel eens een halve repetitie van de fanfare heeft afgezegd op 2 jaar, gaan we voor Koen.

11. Aan wie moeten de volgende ’11 vragen aan…’ gesteld worden?
Aan de Sjaak Polak van Sint Joost (ijzeren inzet, weinig technische kwaliteiten); Niek Laumen.


23-03-2019 Een Elftal vragen aan Ruud Thoolen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ruud Thoolen, 36 jaar, geboren en getogen in St. Joost. Hoewel ik nog steeds graag op St. Joost kom woon ik sinds lange tijd in Echt. Tevens heb ik voor mijn studie op veel plaatsten in Nederland gewoond: Breda, Amsterdam, Hoofddorp en Bergen op Zoom. Sinds 2009 ben ik werkzaam voor de Koninklijke luchtmacht. Momenteel bekleed ik, als kapitein, de functie van Hoofd Gereedstelling (HGS) op het 313 squadron te Volkel. Dit houdt in dat ik leidinggevende ben van militairen en burgers die de F-16 gevechtstoestellen gereedmaken voor de volgende vlucht.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
In mijn jeugd heb ik eerst Judo beoefend. Dit kwam doordat mijn vader vroeger zelf een vechtsport (Karate) had beoefend en ik gefascineerd werd door de verhalen van mijn vader. Echter, op een gegeven moment gingen al mijn vriendjes (Bart Maessen, Sander van Buggenum, Bram Wilms en eigenlijk de rest van de jeugd van St. Joost), op voetbal. Ik moest en wilde daarbij horen. Vervolgens ben ik gestopt met Judo en met voetbal begonnen. Momenteel ben ik ongeveer 25 jaar lid van de vereniging. In mijn actieve carrière heb ik hoofdzakelijk in het 2e elftal gevoetbald met af en toe een uitstapje naar het eerste elftal (hoofdzakelijk bankzitter). Momenteel kom ik nog regelmatig bij de voetbalclub. Echter niet meer om te voetballen. Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik tijdens een wedstrijd tegen Walburgia een zware knieblessure opgelopen. Sindsdien heb ik mijn schoenen aan de wilgen gehangen en ben ik actief gaan supporteren.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Ik ben verdediger/middenvelder. Ik denk dat ik de helft van mijn carrière in de verdediging als rechtsback of voorstoppen heb geacteerd en de andere helft op de rechtshalf positie. In de verdediging was ik vooral een werker en bal afpakker. Vervolgens leverende ik de bal in bij Jos Golsteijn of Marco Feller zodat zij het spel weer konden verdelen. Als rechtshalf was ik vrij actief in de aanvallende beweging. Echter, moest er verdedigd worden dan gaf ik vaak niet thuis. Dit tot grote frustratie van de hoofdcoach: Stefan Metsemakers. Supporteren doe ik het liefste met een aantal oud spelers en vrienden langs de zijlijn. Een plekje in de zon, met de nodige slimme praat, staat dan garand voor een mooie zondagmiddag bij de club.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Kampioenschap van het tweede elftal in het voetbaljaar 2006-2007. Met een vriendengroep die voor elkaar door het vuur ging en daarnaast een surplus aan voetbalkwaliteiten bevat een mooi seizoen afsluiten door de laatste wedstrijd het kampioenschap te pakken.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Voor beide elftallen een sportief seizoen waarbij er voor spelers geen grote blessures zijn. Daarnaast hoop ik de komende jaren nog regelmatig op de club te mogen vertoeven. Om daar heerlijk te genieten van de St. Jooster gezelligheid.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Wielrennen (vooral passief op tv kijken), reizen, leuke dingen doen met vrienden, uit eten, af en toe een voetbalwedstrijd bijwonen van een profclub, carnaval, stapavonden met vrienden, Pinkpop (en andere festivalletjes bijwonen), bioscoop bezoeken, muziek luisteren, alles wat te maken heeft met luchtvaart en nog vele andere dingen.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Balkenbrij. Heerlijk op een boterham waarop dik de stroop en de boter gesmeerd is.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Zoals ik al aangaf behoord reizen tot mijn favoriete hobby. Maar een meest ideale vakantie heb ik niet. Dit doordat ik graag varieer m.b.t. vakantie. De ene keer is het een stedentrip, de andere keer een relax vakantie of een rondreis. Landen waar ik geweest ben zijn onder andere: Nieuw Zeeland, Amerika, Cuba, Italië, Zweden,  (eigenlijk een groot gedeelte van het Europese continent). Ik heb verschillende steden bezocht: Riga, Boedapest, Hong Kong, Stockholm, Dublin, Parijs en ga zo maar door. Iedere vakantie heeft weer iets moois om te ontdekken. Ik kan dus niet echt een keuze maken welke vakantie voor mij het meest ideaal is.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Het belangrijkste is dat ik gezond en gelukkig blijf.

10. Wie is je grootste fan?De grootste fan uit mijn leven is mijn vader. Helaas is hij 4 jaar geleden overleden. Echter, in alles wat ik deed steunde hij mij. Hij was positief en had altijd een luisterend oor. Als wij moesten voetballen dan kwam hij kijken maar halverwege de eerste helft ging hij met zijn vaste club vrienden supporteren vanuit de kantine.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik vind dat Isabelle Wolthers uit het damesteam de nobele taak op zich mag nemen om de volgende 11 vragen in te vullen.


22-02-2019 Een Elftal Vragen aan… Fran Jans

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Fran Jans, geboren en getogen in Sint Joost. Getrouwd met Rudie, vader van 2 lieve dochters en opa van 2 prachtige kleindochters. Werkzaam in Koningsbosch (al ruim 40 jaar) bij de grootste kalkzandsteenfabriek ter wereld als plant manager en collega van Johnnie en Johnnie;

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Toen ik nog op de lagere school zat was het na schooltijd met een vaste kliek vrienden (waaronder o.a. Jan en Leike Baars, mijn broer Koos, Jos van Buggenum, Thei Stocks) altijd voetballen. Op enig moment wilden wij echt wedstrijden gaan voetballen maar VVS had in die tijd alleen een A-jeugd. Wij zijn toen naar August Verkooyen gegaan met de vraag of hij met ons als B-jeugd wilde starten. Aldus geschiedde. Dat was in 1966. Bij het laatste jubileumfeest waren bovengenoemde personen in principe allemaal 50 jaar lid. Helaas zijn Jan en Jos vlak voor het jubileum (veel te vroeg) gestorven. Ik was 16 toen ik mijn eerste wedstrijd in VVS 1 speelde. Hierna heb ik enkele jaren in het 2de elftal gespeeld maar het grootste gedeelte van mijn “carrière” heb ik in het eerste elftal gespeeld. Een fantastische periode waar ik met ontzettend veel plezier op terug kijk. In 1989 heb ik in Urmond een “doodschop” gekregen en was mijn rechterknie naar de knoppen en mijn actieve voetbalperiode ten einde. Ik ben daarna nog 19 jaar penningmeester geweest.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Ik heb op het middenveld gevoetbald maar vooral als centrale verdediger / “laatste man”. Conditie en snelheid waren niet mijn sterkste punten, moest het vooral van inzicht hebben. Na mijn actieve periode, supporter bij thuiswedstrijden (2de helft overdekt). Wij hadden jarenlang in de kantine “een vaste tafel”. Helaas is daar, ook door het overlijden van Jantje en Josje, niet meer zo veel van over.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Kampioenschap met 1ste elftal met o.a. (dezelfde namen als boven) de gebroeders Baars, broer Koos, Jos van Buggenum, Thei Stocks, Johnnie Ophelders, Arie Oudenaar, Harie Bougie, Huub Kirstein (vader van Noud)…

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Voor de voetballers, af en toe een wedstrijd winnen en zoveel mogelijk uit de onderste regionen wegblijven. Als supporter, een paar kompanen om samen gezellig een pint te pakken en wat te “O..H..ren”.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Wielrennen en zingen.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Laat mij maar slapen, wat ik graag doe, doe ik wel van tevoren.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Mooi hotel in mooie omgeving. Goed eten en drinken maar ook actief bezig zijn, vooral fietsen.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Dan ben ik 71, “es God bleef”. Hopelijk gezond en fit met zoveel mogelijk dezelfde mensen om me heen (maar niet meer aan het werk!).

10. Wie is je grootste fan?
Niemand die zo hard schreeuwen (opa, opa …) als zij mij zien als mijn kleindochters Yar en Zara. Hopelijk blijft dat nog een tijdje zo!

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door Ruudje Thoolen


22-01-2019 Een Elftal Vragen aan.. Rene Wilms

 1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
  Mijn naam is Rene Wilms 71 jaar. In het dagelijks leven ga ik 2 maal per week naar dagbesteding S.G.L. Sittard en bezoek ik op de donderdagochtend de vrijwilligers op het voetbalveld en breng ik een lekkere vlaai mee.
 2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
  Ik ben 59 jaar lid van VV St. Joost, begonnen in de jeugd t/m de A jeugd. Daarna speelde ik in het 2e elftal en later bij de veteranen. Lange tijd ben ik leider geweest van het 2e elftal. Ook ben ik voorzitter van de jeugdafdeling geweest en leider / trainer van diverse elftallen. Ook ben ik bestuurslid voor langere tijd geweest.

   

 3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
  Ik speelde in de jeugd en senioren op het middenveld. En heb veel wedstrijden bezocht van de jeugd en senioren als supporter.
 4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
  Heel veel mooie momenten, 2x kampioen met het 2e elftal, 1 x samen met het 1e elftal allebei in Koningsbosch. 2 keer kampioen als leider 2e elftal. Vele kampioenschappen met jeugdelftallen, met de A-jeugd na een beslissingswedstrijd te hebben gespeeld. Dat er vele jeugdspelers in de loop der jaren doorbraken in het 1e elftal.
 5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
  Hopelijk naar de middenmoot, het is nog een jong team dat moet groeien, en dit heeft zijn tijd nodig. Zie perspectief in de komende jaren.
 6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
  Veel sportkijken op tv, bezig met computer en andere mooie dingen, door mijn ziekte kan ik geen activiteiten meer uitvoeren.
 7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
  Nergens voor, en eventuele vragen kunnen jullie me ook de volgende dag stellen, ik heb mijn rust hard nodig.
 8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
  Geen behoefte aan een vakantie, wel af en toe eens lekker uit eten.
 9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
  Hopelijk door mijn ziekte in goede gezondheid, een hele mooie tijd nog bij VV St. Joost en dat ik nog hele vele wedstrijden mag en kan bezoeken.
 10. Wie is je grootste fan?
  Vele mensen in de vereniging waar ik bij de jeugd, bij de senioren en het bestuur heb mogen samenwerken.
 11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
  Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien worden door Fran Jans.

20-11-2018 Een Elftal vragen aan…Job Wilms

 1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
  Mijn naam is Job Wilms, 34 jaar. In het dagelijks leven werk ik in het onderwijs, op een VMBO-school in Weert. Daar geef ik onder andere lessen lichamelijke opvoeding en begeleid ik topsporttalentleerlingen die onderwijs volgen in Weert.
 2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
  Ik gok dat ik zo’n 25 jaar lid ben van St.Joost. Begonnen op mijn 6e of 7e. Ik heb een keer een uitstapje gemaakt van 3 seizoenen naar PSV’35. Voor de rest mijn hele leven bij St.Joost gebald. Mijn positie is doelman bij het vlaggenschip (het eerste elftal J).
 3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
  Ik ben graag een meevoetballende keeper. Ik keep relatief ver uit mijn goal, zodat ik de ballen over de verdediging kan onderscheppen. In het verleden kapte ik nog wel eens een aanvaller uit. Dat is ook wel eens misgegaan. Maar tegenwoordig is hoe verder de bal naar voren, hoe beter.
 4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
  Op het veld ben ik 2 maal kampioen geworden. Een keer halverwege het seizoen ingevallen bij het 2e elftal waar we kampioen mee werden. De tweede en mijn mooiste voetbalmoment is toch het kampioenschap in het seizoen 2004/2005. We speelden toen de kampioenschapswedstrijd in Montfort tegen SNA, inclusief een opgetrommelde joekskapel spelend de clubliederen van V.V.S. Vervolgens met de platte kar terug voor een aantal dagen feestvieren.
 5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
  We spelen dit seizoen beter als afgelopen seizoen. Hebben een aantal jeugdspelers erbij die het goed doen. De trainingen worden druk bezocht. We gaan zeker stappen maken. Ik denk voor dit seizoen dat we nog een aantal plekken kunnen stijgen op de ranglijst. Ik zet mijn geld in op een 10e plek.
 6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
  Ik sport graag. Dus hardlopen, wielrennen en in de winter snowboarden/skiën in Oostenrijk.
 7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
  Laat mij maar liever doorslapen en vraag het overdag maar.
 8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
  Combinatie van actief, relax en een heel klein beetje cultuur. De historie over een land vind ik interessant en wil ik graag van alles over weten. Maar kom bij mij niet aan met een compleet verhaal over een kerk of om een aantal minuten te kijken naar een schilderij. Veel actieve en sportieve activiteiten ondernemen en eindigen op een strandbedje met een alcoholische versnapering.
 9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
  Ik hoop dan niet meer in het doel te staan V.V. St.Joost 1 J. Ik denk dat ik na het voetbal meer ga fietsen. Misschien nog bij 35+ in het doel. Voor de rest: getrouwd, gelukkig en hopelijk nog een goede gezondheid!
 10. Wie is je grootste fan?
  Op de eerste plaats mijn vader. Hij staat al ruim 28 jaar door weer en wind langs de lijn, dat verdiend een compliment. Daarnaast Iris natuurlijk. Inmiddels trouwe supporter van V.V.S. Mijn kinderen zijn ook grote fans. Alleen in het begin juichten ze wel eens voor de verkeerde keeper.
 11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
  Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door mijn oom Né. Hij heeft genoeg oude voetbalverhalen om er een heel boek mee te vullen.

02-11-2018 Een Elftal vragen aan…Frits Vergoossen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Frits Vergoossen. Ik kan en doe niet veel meer, ben 90 jaar.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik ben ruim 70 jaar lid, nu ben ik supporter. Ik speelde in het eerste elftal op de plaats stopperspil.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Als speler wil je altijd winnen, nooit onsportief.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Vele mooie momenten. 2 maal kringkampioen geweest, als aanvoerder.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Kampioenschap zit er niet in. Realiteit: onderste helft afdeling.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Doe van alles wat ik kan. Puzzelen, TV kijken, fietsen, geen speciale hobby.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
50 jaar geleden voor iets, nu voor niets, lekker doorsnurken.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Geen vakanties, lekker thuisblijven. 2 jaar als dienstplichtig soldaat naar Indië (met geweer op de rug) op vakantie gestuurd. Verder dagelijks ’s avonds weer in eigen bed!

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Dan ben ik 100 jaar als ik nog leef.

10. Wie is je grootste fan?
Arjan Robben.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door Job Wilms


21-10-2018 Een Elftal vragen aan…Koen Beunen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Koen Beunen, woonachtig in Sint Joost en 21 jaar. Ik studeer aan de Fontys Lerarenopleiding in Sittard, met als vak geschiedenis.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik ben begonnen met voetballen in de F-Jeugd, dus ik ben ongeveer 15 jaar lid. Hierna heb ik de jeugd doorlopen tot en met de B-jeugd. Toen de jeugdafdeling van Sint Joost samen ging werken met Echt, heb ik de overstap gemaakt naar de senioren. Nu speel ik al een aantal jaar in het eerste elftal.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Dit vind ik eigenlijk een vraag die beantwoordt zou moeten worden door onze trainer Theo Stoffels. Af en toe positioneert hij mij als laatste man/voorstopper, maar soms ook op het middenveld. Persoonlijk heb ik niet echt een duidelijke voorkeur.  

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
In de jeugd waren dit de kampioenschappen in de F-, E-, en C-jeugd. Bij de senioren heb ik dit helaas nog niet mogen meemaken… Een aantal wedstrijden die voor mij eruit springen zijn St.Joost – Vesta (5-1) en St. Joost – Slek (1-0). De eerstgenoemde wedstrijd was in een vrij matig seizoen, waardoor een overwinning natuurlijk goed werd gevierd. De wedstrijd tegen de Slek was vooral mooi, omdat Randy Hukkelhoven (pure verdediger, zelden gezien voor de goal) op een wonderbaarlijke manier de 1-0 maakte in de laatste minuten van de wedstrijd. Volgens mij zijn hiervan nog beelden van LEFtv…

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Ik hoop dat we aan kunnen sluiten bij de middenmoot. Vooral de derby’s zijn natuurlijk mooie uitdagingen dit seizoen.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Naast de voetbalclub ben ik ook trompettist van fanfare St. Judocus Sint Joost.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Voor een mooi stukje muziek. Één van onze clubliederen bijvoorbeeld (Greun Graas). Of gewoon de extended version van het nummer “ Manuela ” gezongen door onze eigen grensrechter, Johnny Rohs…

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Afwisseling tussen cultuur en natuur. Een actieve vakantie, met natuurlijk de nodige terrasjes om zaken te evalueren. Kortom, volgend jaar ga ik waarschijnlijk met Jamie Scheres en Noud Kirstein mee…  (grapje, Isabelle )

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Waarschijnlijk nog steeds spelend voor St. Joost. Het zou mooi zijn als St. Joost eindelijk die stap omhoog zou kunnen maken. Jan van Baol (van Baarle) gokte op hoofdklasse… Persoonlijk hoop ik dat we nog jarenlang kunnen door voetballen op Sint Joost, en wie weet… krijgt Jan gelijk.

10. Wie is je grootste fan?
Ik heb eigenlijk 2 grote fans; mijn vriendin Isabelle Wolthers, en mijn vader. In goede en slechte tijden staan ze langs de lijn!

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door “ ome ” Frits Vergoossen. Het oudste lid van de voetbalclub, dit jaar 73 (!) jaar lid.


8-10-2018 Een elftal vragen aan Jan van Baarle

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Jan van Baarle. Ik ben niet meer werkzaam en zoals iedereen weet een fanatiek supporter van deze geweldige voetbalvereniging.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speelde je?
Ik heb nooit gevoetbald bij VV Sint Joost. Ik ben geen voetballer meer. Heb vroeger als jong ventje gespeeld bij Full Speed in Delft maar daar was ik rap klaar mee. De racefiets was veel aantrekkelijker. Vanaf begin 2017 kom ik als supporter de thuis wedstrijden van VV Sint Joost bekijken. Sinds de zomer van 2018 bezoek ik ook wel eens een uitwedstrijd.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Als voetballer speelde ik rechts half. Ik had de bijnaam de schaar, ramde er zo in. Tegenwoordig mag je al niet meer kijken naar je tegenstander en heb je al een gele kaart te pakken. Als ik nu zou voetballen dan waren er geen drukpersen genoeg om voldoende gele en rode kaarten te drukken. Als supporter bekijk ik de wedstrijd het liefst vanachter dubbel glas. Dat wil zeggen, vanachter het vensterglas en bierglas.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Een moment kiezen is wat moeilijk. Als er gewonnen word en als de derde helft gezellig is vind ik het al goed.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Dat wij toch een mooi eindresultaat halen en promoveren.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Mijn grote passie naast voetbal zijn mijn poesjes, muziek maken, wielrennen, schaatsen en veel andere sporten bekijken.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Waag het niet om mij in de nacht wakker te maken! Het zal je beste dag niet zijn! Grapje!
Als ik het nog zou eten dan mag je mij wakker maken voor echte boterkoek. Niet die supermarkt brol maar echte boterkoek.
Een BLS (frikandel speciaal) gaat er ook wel in. En uiteraard Churros met warme chocolade en niet te vergeten smoutebollen.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Overwinteren in mijn geliefde Spanje, genieten van zon zee en strand bij een aangename temperatuur,  lekker eten en drinken en flaneren op de boulevard. Flamenco gitaar lessen volgen bij een echte “maestro de guitarra”. Het Flamengo spel ben ik nog niet helemaal eigen.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Hopelijk net als nu, iedereen vrolijk en gezond en elke zondag naar VV Sint Joost in de Hoofdklasse.

10. Wie is je grootste fan?
Dat is mijn eigenste Rozawil. Die steunt  mij in alles wat ik doe. Zonder haar had ik waarschijnlijk al in de goot gelegen.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door Koen Beunen