VV Sint Joost

Een elftal vragen aan…

 
26-05-2021 Een elftal vragen aan Noél van Buggenum
 
Een elftal vragen aan Noël van Buggenum.

Veel leesplezier!

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Noël, 31 jaar oud en woon samen met Anouk en onze hond Pip in Echt. Daarnaast werk ik als administrateur bij Breman Maasland in Echt.
2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik ben eerst lid geweest van 1995 tot 2005 en daarna vanaf 2018. Dus ruim 12 jaar. Daarnaast voelbal ik op dit moment bij het tweede elftal. 
3. Wat voor type voetballer/supporter ben je?
Ik ben een voetballer die eigenlijk meer de kwaliteiten in zijn hoofd heeft dan in de benen. Een overstap die niet begrepen wordt door zowel mijn ploeggenoot als de tegenstander. Het blijft overigens jammer dat de hersenen sneller zijn dan het lichaam.
4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Dat is een live-wedstrijd geweest tussen Barcelona en Real Madrid in 2013. Ronaldo en Messi tegenover elkaar en 100.000 mensen die Messi toezingen. Geweldig!
5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Dat is meer op sportief niveau dan dat er werkelijk gevoetbald wordt. De competitie is door corona helaas niet meer doorgegaan.
6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Afspreken met vrienden en uiteten met vrienden/Anouk. Daarnaast koken wij ook vaak samen.
7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Eigenlijk nergens voor, doe het liever in de middag dan ben ik tenminste wakker en is het vaak warmer.
8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Een combinatie tussen een luie en actieve vakantie. Een aantal jaar geleden zijn we naar Griekenland geweest en hebben we een auto gehuurd. Zo ben je meer flexibel in je gaan en staan, waardoor je meer plekken ontdekt.
9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Dat blijft lastig te zeggen, als ik nu terug kijk naar de afgelopen 30 jaar is er veel veranderd en toch ook weer niet. De tijd gaat super snel en elke dag zijn er weer kleine geluksmomentjes!
10. Wie is je grootste fan?
Dat is mijn vader. Ook al kan hij er niet elke keer bij zijn, toch voel ik zijn aanwezigheid. Vooral toen ik jonger was probeerde hij mij wel te coachen, ondanks de vele kampioenschappen/doelpunten in de jeugd ben ik toch nergens anders gaan voetballen dan bij VVS.
11. Aan wie moeten de volgende ’11 vragen aan…’ gesteld worden?
De man die niet alleen op het veld, maar ook naast het veld scoort: Koen Mestrom. 
 
 

 

 

13-01-2021 Een elftal vragen aan Remco wolfs

1.Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?Mijn naam is Remco Wolfs, 25 jaar jong en woon in Pey. Ik werk nu als CNC- Insteller/programmeur bij KMWE in Eindhoven.
2.Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik ben op mijn 18de levensjaar terecht gekomen bij het 2de elftal van Sint Joost, dit door voormalig klasgenoot Guus Ruijten. Ik heb daarvoor nooit bij een vereniging gespeeld, ik heb in de weken voorafgaand aan mijn avontuur bij VVS wel een aantal trainingen bij EVV5 afgewerkt maar hier miste ik iets wat ik bij Sint Joost wel heb gevonden, namelijk gezelligheid. Na 2 jaar bij het 2de zijn we met een 5-tal spelers naar het 3de elftal gegaan om zo te zorgen dat de bezetting binnen de vereniging overal goed zou zijn. Inmiddels speel ik weer bij het 2de elftal, dit omdat wel het 3de elftal jammer genoeg 2 jaar geleden hebben moeten opdoeken. Ik heb ondertussen bij elk team binnen de vereniging mijn steentje mogen bijdragen van het 1ste tot het 3de van uithelpen bij 35+ tot aan fluiten bij de dames.
3.Wat voor type voetballer/supporter ben je?
Ik vind het moeilijk om dit van mezelf te zeggen. Ik heb in mijn tijd bij Sint-Joost op echt elke positie gespeeld van spits tot keeper. De laatste 2 a 3 jaar speel in vooral als links of rechtshalf met af en toe een lichte uitwijking naar voor of achter. Sommige mensen willen mij wel eens een multifunctioneel talent noemen. Ik denk dat ik het vooral van mijn inzet en fysiek moet hebben.Als supporter ben ik ben ik zeer trouw en kom ik zolang het kan ook altijd kijken naar ons eerste elftal
4.Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Kampioenschappen of strijd voor kampioen te worden heb ik jammer genoeg nooit mogen meemaken. Voor mij zijn de momenten al mooi wanneer we met het 2de elftal een wedstrijd winnen, ik een doelpunt maak, wanneer een goede pas van mij in het doel eindigt of wanneer we met z’n alle het eerste elftal naar een overwinning kunnen juichen.
5.Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Als speler maar natuurlijk ook als supporter hoop ik dat we deze jaargang nog mogen voetballen, ik mis het heel erg.
6.Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Naast het voetbal vind ik het ook leuk om naar de formule 1 te kijken, dit samen met mijn vrienden aan de tap bij Paula.
7.Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Mij krijg je wanneer ik slaap niet makkelijk wakker en wil dan ook het liefst met rust gelaten worden, ik ben namelijk niet de makkelijkste wanneer ik net wakker ben.
8.Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Nu ik nog de kans heb vind ik het superleuk om naar plaatsen te gaan waar veel te doen is, waar ik me niet snel verveel en waarvan ik doodmoe terug kom. Relaxvakantie kan ik altijd nog nemen wanneer ik ouder en wijzer ben.
9.Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Ik hoop vooral dat ik dan nog mag voetballen op de mooie velden van ons sportpark.Daarnaast hoop ik mijn eigen plekje te hebben waar ik dan met misschien wel mijn eigen gezin kan wonen. Verder hoop ik dat ik zelf en natuurlijk ook de mensen om mij heen gezond en gelukkig blijven.
10.Wie is je grootste fan?
Buiten natuurlijk een groot deel van de spelers van het eerste elftal die altijd staan te watertanden wanneer ze mij zien schitteren, onze nieuwe trainer van het 2de elftal Thei en de huidige assistent- trainer Keuf zou ik zeggen mijn eigen opa. Hij vraagt mij altijd op maandag hoe het was gegaan, zelf kan die door gezondheidsredenen niet meer komen kijken naar de wedstrijden wat ik zelf heel jammer vind.
11.Aan wie moeten de volgende ’11 vragen aan…’ gesteld worden?
Dit was een moeilijke keuze voor mij. Het moet natuurlijk iemand zijn die over mijn mooie verhaal heen kan gaan en die persoon heb ik denk ik wel gevonden. Hij is sinds kort één van de meest aanwezige mensen in de kantine. Hij is niet bang voor een uitdaging en ik denk dan ook dat die deze niet uit de weg zal gaan.

Het is niemand minder dan Twan Laumen.

         Een elftal vragen aan Eric van de Tillaart

1.Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
    Mijn naam is Erik van den Tillaart. Ik ben 4×11 jaar, getrouwd met       Sandra, vader van Milou (6), Lauren (4) en Feline (2) en wij wonen in     Echt. De boterhammen en het zakgeld verdien ik na mijn studie TU/e Werktuigbouwkunde nu bij onderzoeksorganisatie TNO, meer specifiek als systems engineer in de afdeling Powertrains in Helmond. Hier werken we o.a. aan de ontwikkeling van schonere en zuinigere transportvormen waarbij vooral oplossingen en toepassing van alternatieve brandstoffen, betere verbranding in de motor, katalysatoren en elektrisch/hybride vervoer centraal staan en ik me mag bezighouden met ontwikkeling/verbetering en testen van diverse concepten.

 1. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
  Ik ben in 2010 begonnen bij VVS en begin nu dus aan mijn 10de seizoen. Na een jaartje niet gevoetbald te hebben vond ik het hoog tijd om weer actief te worden en ben ik via Nicky Jaspers aangesloten bij het 3de; de afgelopen jaren in het 2de en het 35+ team en zelfs nog een paar keer in het 1ste.
 1. 3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
  Ik heb op veel posities gespeeld maar toch vooral in de as op ‘t middenveld en in de defensie; geen perfecte balbehandeling en vooral aanjagen en hard werken combineren met goed opstellen, timen en inschatten van de tegenstander. Nooit schuw geweest voor een duel (inhouden is dodelijk) en ook voor niemand opzij gestapt. Helaas door de jaren ook wel de nodige blessures gehad en herstellen kost tegenwoordig wel iets meer tijd, daarom is achterin nu ook beter dan op het middenveld.
 1. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
  Een kampioenschap heb ik nooit mogen meemaken, 2de plaatsen behoorlijk veel. Bij mijn vorige vereniging met het 2de wel ooit eens de beker gewonnen en dat heel goed meegevierd, maar ik was zelf bij die laatste wedstrijd met een blessure langs de kant. Scoren doe ik ook zelden, maar een enkele goal van de week kan ik me toch herinneren. Meest opvallend/mooi misschien wel een een strak in de kruising gekopte bal waarvoor een welhaast metershoge sprong nodig was om de voorzet te kunnen bereiken. Een aanval uit het boekje tegen een angstgegner en na dit openingsdoelpunt hebben we de wedstrijd nog met duidelijke cijfers weten te winnen. Verder moet ik vooral teren op vele harde strakke lange passes, vrije trappen, corners en slimme steekballen die door andere tot doelpunt zijn of hadden moeten worden gemaakt.
 1. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
  We staan nu aan de start van de competitie. Als speler hoop ik natuurlijk zoveel mogelijk minuten te maken. Daarvoor is het in de eerste plaats ook vooral noodzakelijk om enige fitheid te behouden door met enige regelmaat ook op de training aanwezig te zijn. Gezelligheid is eveneens een essentieel ingredient voor een beetje succes. Resultaten uit het verleden vormen voor het 2de wel een aardige prognose voor de toekomst denk ik. Laat ik even in het midden wat dat oplevert. Iedere wedstrijd staat ook op zichzelf met bij de aftrap altijd de intentie om die te willen winnen. Ik hoop dat we dit seizoen ook daadwerkelijk met regelmaat blijven voetballen in acceptabele/veilige omstandigheden. Gezien de ontwikkelingen van COVID-19 waardoor afgelopen seizoen abrupt eindigde, kunnen we alleen maar hopen dat het onder controle blijft, niet leidt tot nieuwe (intelligente of lokale) lockdowns. Bovenal hoop ik ook dat we allemaal de best mogelijke gezondheid behouden.
 1. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
  Voetbal is altijd mijn nummer 1 sport geweest sinds ik op 7 jarige leeftijd ben begonnen. In de winter mag ik ook graag gaan skieën en snowboarden en in de overige maanden is touren met de motor ook zeer aangenaam. Helaas is het met kleine kinderen wel moeilijk om daarvoor ook tijd vrij te kunnen maken.
 2. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
  Ik ben momenteel heel blij dat de kinderen eindelijk allemaal doorslapen en mijn/onze nachterust niet om de haverklap meer wordt onderbroken… laat mij maar lekker even liggen.
 3. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
  Ik heb al een aantal rondreizen naar verschillende hoeken van de wereld gemaakt, maar met name midden-amerika heeft nog altijd wel mijn bijzondere interesse. Voorlopig houden we het echter wel even dichter bij huis in vakantieparken met goede faciliteiten om vandaaruit met de kinderen leuke dingen te kunnen doen.
 4. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
  Qua voetbal zal het dan wel voorbij zijn. De kinderen zijn dan tieners dus ongetwijfeld nog steeds een hele drukke dynamische periode. Alles en iedereen om me heen in goede gezondheid hoop ik en verder zullen we zien wat er nog allemaal gebeurt in Echt en de rest van de wereld.
 5. Wie is je grootste fan?
  Thuis tref ik in ieder geval niet veel gedeelde interesse voor voetbal; daar stoelt mijn fanbase op andere poten. Ik noem daarom maar Fer Sevriens. Hij heeft echter meerdere favoriete spelers, dus zijn aandacht is sterk verdeeld. Hij is zonder twijfel ook de beste spelersmakelaar. Samen met het team (waaronder wederom Nicky) hebben we jarenlang geprobeerd in het 3de van VVS alle jonge talenten (en zoveel mogelijk tegelijk) bij de senioren te betrekken inclusief het geven van wijze lessen en leren dat werkvoetbal ook nodig is. We kunnen constateren dat onze opleiding succesvol is geweest en een aantal ook daadwerkelijk tot het 1ste is doorgebroken; Heel jammer dus dat het 3de er niet meer is en ook het aantal jongeren is afgenomen. Kan overigens ook zijn dat we de talenten simpelweg nodig hadden om zelf enig succes te boeken en eens van de hatelijke 0 af te komen. Als je niet scoort, ken je immers niet winnen. ’t Is maar net hoe je het bekijkt.
 6. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
  Ik had eigenlijk al snel een idee, maar bij nader inzien (teruglezen) bleek de desbetreffende persoon eerder al genomineerd was voor deze rubriek. Kan gebeuren. Mijn keuze is echter nog steeds een van de beloften voor de toekomst. Een man, een kerel die er zelden niet is, vaak als eerste en vermoedelijk ook als een van de laatste aanwezig, niet altijd een prominente rol in de wedstrijd, maar het gaat in de vereniging dan ook om meer dan wat binnen de lijnen past, hij schijnt zelfs al bestuurslid te zijn en heeft nog een hele toekomst voor zich: Remco Wolfs, wat houdt je bezig?
 
03-09-2020 Een elftal vragen aan Jan V Buggenum
 
1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?
Mijn naam is Jan van Buggenum. Ik ben bijna 72 jaar oud en al 48 jaar getrouwd met Jeanny. Wij hebben twee dochters , twee schoonzonen en drie kleinkinderen en wel 2 meisjes en 1 jongen. Ik ben reeds in 2006 met een speciale regeling vervroegd met pensioen gegaan, na een dienstverband van 35 jaar.
 
2. Hoe lang ben je al lid / supporter van vv.st.joost en in welk team speelde je?
Ik ben sinds 1959 lid van vvs. Toendertijd was het pas mogelijk om vanaf de B-jeugd je aan te melden als spelend jeugdlid. In mijn seniorentijd heb ik voornamelijk in het 2e elftal gespeeld, met soms invalbeurten in het 1e elftal. Tot mijn 32e jaar speelde ik bij de senioren, waarna ik ben overgestapt naar de veteranen, waarbij ik 5 jaar heb gespeeld. Op 37 jarige leeftijd moest ik noodgedwongen stoppen door een chronische reumatische aandoening.
Ik ben op 23 jarige leeftijd bestuurslid geworden van vvs en vanaf mijn 27e tot mijn 30e jaar heb ik gefungeerd als penningmeester.  Door een plotselinge vacature van voorzitter ben ik in 1979 gekozen tot voorzitter en dit heb ik 30 jaar lang gedaan. Eerst 25 jaar en na een korte onderbreking nog eens 5 jaar.
Bij mijn eigenlijke afscheid in 1979, na 25 jaar voorzitter te zijn geweest, werd ik benoemd tot erevoorzitter en dat ben ik tot op heden nog altijd.  
3. Wat voor type  voetballer/supporter ben je?
Mijn hele carriere als voetballer ben ik keeper geweest.
Als supporter was ik vroeger nogal fanatiek, maar de laatste tijd kan ik gelukkig alles beter relativeren.
4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Voor mij persoonlijk als speler was dit het kampioenschap in het seizoen 1970/71, toen zowel het 1e, als het 2e elftal in Koningsbosch het kampioenschap behaalden, (  2 zondagen na elkaar). Daarnaast was ik zeer vereerd, toen ik in 2004 werd benoemd tot erevoorzitter. Deze avondzal ik nooit vergeten. Zeer bijzonder , met aansluitend een prachtig feest georganiseerd door het Bestuur.
5.Wat zijn je verwachtingen als team, als speler/supporter?
Met een nieuwe trainer en een bijna dezelfde selectie zijn de resultaten tot nu toe goed en het veldspel lijkt te zijn verbeterd. Ik verwacht en hoop dan ook, dat het 1e elftal  
boven de middenmoot kan gaan meedraaien. Het zou na een aantal qua resultaat mindere jaren een zeer goede zaak zijn en gezien de jonge leeftijd van de meeste spelers goed zijn voor de toekomst van vvst.joost.
6. Wat zijn je hobby’s  naast voetbal/supporter. ?
Ik ben een verwoed kaartspeler en in mijn huidige woonplaats Maasbracht ben ik als bestuurslid verbonden aan de Vereniging Voor Ouderen Maasbracht en hier kaart ik 3 keer per week. Voor mij een heerlijke ontspanning. Daarnaast ben ik bestuurlijk druk bezig om de leden van deze vereniging zoveel mogelijk ontspanning te bieden, door het organiseren van vele activiteiten. Onze vereniging bestaat uit 350 leden en het is dus voor het bestuur een behoorlijke taak om eenieder ontspanning te bieden. Dit werk geeft echter ook veel voldoening en ik hoop dit ook nog lang te mogen doen. 
7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Aangezien ik een slechte slaper ben, hoeft men voor mij weinig moeite te doen om mij wakker te maken, doch als het perse zou moeten, dan voor een lekkere pot klaverjassen.
8.Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Ik geef weinig om vakantie en meestal gaan mijn vrouw en ik drie of vier dagen lekker ontspannen in een hotel in een mooie omgeving. In september zouden wij naar Wenen gaan, ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Jeanny, doch door de corona-crisis hebben wij dit moet cancelen. Hopelijk kunnen wij dit later nog realiseren.
9.Hoe denk je, dat jouw leven er over 10 jaar uit ziet?
Gezien een ingrijpende gebeurtenis in 2015, die ik bijna niet meer kon navertellen, kan ik onmogelijk 10 jaar vooruitkijken. Ik ben enorm dankbaar, dat ik op wonderbaarlijke wijze nog op deze wereld ben en Jeanny en ik kijken helemaal niet vooruit en proberen elke dag zoveel mogelijk te genieten van de dagelijkse en mooie dingen in het leven.
10. Wie is je grootste fan?
In het verleden zal ik wel fans hebben gehad, doch heden is mijn grootste fan onze kleinzoon, die in 2016 is geboren, met behoorlijk wat handicaps. Gelukkig is hij geestelijk prima in orde en lichamelijk heeft hij al vele goede stappen gemaakt.
Gezien de zich steeds verder ontwikkelende wetenschap, hebben wij goede hoop, dat 
onze kleinzoon nog verder behandeld kan worden. Het is voor ons een heerlijk manneke en wij doen er alles aan om er steeds voor hem te zijn als het nodig is.
11. Aan wie moet de volgende 11 vragen aan worden gesteld:?
Aan Eric van de Tillaart, speler van het 2e elftal.

08-02-2020 Een elftal vragen aan Peter Ernst
1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Peter Ernst. Ik ben 71 jaar en gelukkig ben ik al 50 jaar met Gerda getrouwd. Wij hebben 2 kinderen en 5 kleinkinderen, waarvan er 4 voetballen. Ik ben al meer dan 10 jaar met pensioen. Dit bevalt mij beter dan de 46 jaren daarvoor. Evengoed kom ik nu tij d te kort om alles te kunnen doen wat ik eigenlijk wil. Ik ben dit jaar 60 jaar lid en 45 jaar bestuurslid van v.v. St Joost. Verder was ik 35 jaar wedstrijdsecretaris. 25 jaar algemeen secretaris, 41 jaar jeugdleider, 28 jaar grensrechter van het 1e elftal en 28 jaar clubscheidsrechter. Anno 2020 ben ik al 11 jaar actief bij de onderhoudsploeg en 8 jaar verenigingsconsul.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speelde je?
Ik ben in 1959 bij v.v. St Joost in wat toen de B-Jeugd was begonnen met voetballen. Hierna in de A-Jeugd en daarna naar de senioren. In 1969 was het opeens einde oefening door een zeer zware knieblessure. Ik heb toen meer dan 1 jaar gerevalideerd en ben enkele malen geopereerd. Hierna ben ik jeugdleider en verenigginsscheidsrechter / grensrechter geworden. In de jaren daarna kwamen de andere functies, zoals in de vorige vraag aangegeven.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Als supporter ben ik in de eerste helft altijd langs de lijn duidelijk aanwezig (meestal te fanatiek). In de tweede helft ben ik dan veel rustiger in de kantine. Uiteraard ben ik ook in de derde helft aanwezig; discussiërend met mijn maten en de trainer, spelers of leiders.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Dat zijn er natuurlijke meerdere. Zoals de 4 kampioenschappen met het 1e elftal als grensrechter en leider. Het mooiste was voor mij toen wij zonder te spelen kampioen werden, doordat SHH van RKSVV won. We hebben dit toen bijna een hele week gevierd.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Ik verwacht dat ons 1e elftal tussen de 5e en 8e plaats zal eindigen. Het 2e elftal zal volgens mij tussen de 6e en 9e plaats eindigen. Beide teams zijn iets te wisselvallig op het moment.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Naast de hobby’s bij de voetbalvereniging Sint Joost ben ik penningsmeester van de Postzegelvereniging Gelre-Gulick Echt Susteren. Ik verzamel Nederland, België en Duitsland. Dus als iemand nog wat kwijt wil… Een andere hobby is onze camper. Hiermee gaan we zoveel mogelijk op pad, maar naar mijn mening nog te weinig….. Meestal in het voorjaar naar het buitenland en in het najaar in eigen land. Dit is dan meestal in Zeeland.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Laat mij maar lekker liggen. Ik sta vanzelf wel rond 7 uur op. Trouwens; vroeger was voor mij “midden in de nacht” rond 4 uur, nu is dit rond 1 uur.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Mijn ideale vakantie is met de camper er op uit. Naar een rustige camping of camperplaats en vandaar uit veel fietsen en minder wandelen. Onderweg dan terrasjes pakken. Daarna bij de camper BBQ’en met iets vrolijks om te drinken. S ’avonds dan kaarten en nog iets vrolijker te drinken…

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Niemand kan zover vooruitkijken. Ik zou dan bijna 82 jaar zijn. Als ik naar de laatste 10 jaar terug kijk dan heb ik lichamelijk toch veel in moeten leveren, dit kan alleen maar erger worden…

10. Wie is je grootste fan?
Als ik al fans zou hebben dan denk ik dat dit de scheidsrechters zin uit de tijd dat ik grensrechter was.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik wil de pen doorgeven aan onze erevoorzitter Jan van Buggenum,


10-01-2020 Een elftal vragen aan Har Geuskens

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven.
Mijn naam is Har Geuskens, kersvers 53 jaar en sinds 2001 woonachtig in St. Joost aan de Kievitstraat. Ik ben trotse vader van Nina en Kaj en getrouwd met Annemiek. Met z’n viertjes vormen we een hecht team. Al 34 jaar werk ik bij de Waterleiding Maatschappij Limburg en sjees ik als monteur dagelijks in een blauwe bus door de straten op zoek naar een watermeter, een hoofdkraan of een leidinglek. Samen met mijn collega’s zorg ik voor het onderhoud aan het Waterleidingnet in heel Limburg. Door mijn werk kom ik veel bij mensen thuis en zo heb ik ook Annemiek voor het eerst ontmoet, 8 jaar geleden belde ik op een gewone doordeweekse middag bij haar aan de deur om een watermeter te verwisselen. Niet vermoedend dat vanaf dat moment mijn leven compleet zou veranderen. Inmiddels zijn we 6 jaar getrouwd en natuurlijk mijn collega van de planning eeuwig dankbaar.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van RKVVStJoost en in welk team speelde je.
Op 8 jarige leeftijd ben ik begonnen als voetballertje bij MHD in Maria-Hoop. Vanuit de A-jeugd ben ik doorgestroomd naar het 1e elftal, daar werd ik vaste keeper. Zowel bij de jeugd als bij de senioren heb ik mijn vader als leider gehad. Toen ik 22 jaar werd ben ik gaan keepen bij Obbicht, destijds 2e klasse KNVB.
Twee jaar later ging ik keepen bij VVSt.Joost . Ik was 24 jaar en werd met een warm welkom binnengehaald, het voelde meteen als familie. Vanaf toen begon mijn rood-witte hart te kloppen. Het eerst jaar keepte ik in het 2e en vanaf daarna in het 1e. Met John Baars als keeperstrainer heb ik vaak met veel plezier enthousiast in de regen en modder liggen te spartelen. Ik bewaar hier mooie herinneringen aan.
Onder leiding van Jack Penders zijn we in 2 achtereenvolgende jaren kampioen geworden. De eerste keer was dat met 13 punten verschil op nummer 2. Dat hebben we uiteraard heel uitbundig met z’n allen tot in de vroege ochtend gevierd. In hetzelfde jaar werd ik gebombardeerd tot de minst gepasseerde keeper van Limburg. Ik ben blij dat ik deze succestijd heb mee mogen maken.
Toen mijn voetbalcarrière noodgedwongen ten einde kwam (door knieblessure en helaas de leeftijd) stond Jop Wilms te trappelen om mij op te volgen dat doet hij nog steeds super.
In die periode is mijn zoon Kaj bij de jeugd komen voetballen en ben ik 8 jaar jeugdtrainer geweest. Tevens heb ik 6 jaar de keepers van de senioren getraind.
Op het moment ben ik één van de grensrechters bij het 1e (meestal bij thuiswedstrijden), als ik niet vlag sta ik graag langs de lijn om het team aan te moedigen. Al met al ben ik dus 29 jaar lid en fan van de mooiste en gezelligste voetbalclub.

3. Wat voor type voetballer/supporter ben je.
In de tijd dat ik zelf nog voetbalde en keepte was ik erg fanatiek en gedreven in het vuur van het spel. Gas erop en snel mijn mondje klaar bij foute beslissingen. Ik wilde altijd voor de winst gaan in het belang van het team en zomin mogelijk tegendoelpunten incasseren. Nu ik wat ouder ben kan ik langs de lijn het hele spel wat meer ontspannen bewonderen en ben ik wat rustiger geworden.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe.
Ik heb veel mooie voetbalmomenten waaronder het behalen van drie kampioenschappen met het jeugdelftal waarvan ik trainer was samen met Jack Rutten.
De eerste keer dat we kampioen werden (ook nog bij een thuiswedstrijd) vond ik het mooiste. Langs de zijlijn werden we door familieleden enthousiast met spandoeken aangemoedigd. Na het winnen van de wedstrijd werden de spelertjes beloond met kinderchampagne en op de open bak van een vrachtwagen van Peter van Meel feestelijk door het dorp gereden onder luid gejoel van toeschouwers . Daarna werden ze bij Paula op frietjes en snacks getrakteerd. Een geluk dat wij als trainers extra droge kleren bij ons hadden want we werden, voordat we de rondrit maakten, door de blije jeugd onder de douche gedropt. Een prachtige dag voor ons allemaal als team en voor mij ook bijzonder omdat zoon Kaj erbij was.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Wehebben dit seizoen een team dat bestaat uit een mix van jonge en ervaren spelers. Als supporter en als grensrechter denk ik dat we met deze selectie de tweede seizoenshelft nog mooie wedstrijden gaan zien en veel punten gaan halen. Ik heb er vertrouwen in dat we als goede middenmoter gaan eindigen.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Darten en Formule 1 kijken, fitnessen, lezen, uit eten, bioscoop, in de zomer scooteren en fietsen (we vreten geen kilometers, het is meer van terras naar terras). Daarnaast ben ik fan van de Nederlandse bands Kensington en Racoon en ga ik graag naar openluchtconcerten zoals Paaspop en Bospop. En natuurlijk niet te vergeten het wekelijkse kaarten met mijn toepkamaraden op donderdagavond na de training. Dat is topsport, we gaan er bloedjefanatiek tegenaan. Ook had ik als hobby het zorgen voor onze twee lieve trouwe retrievers. Tot ons grote verdriet hebben wij afgelopen zomer afscheid van beiden moeten nemen. Ze gingen vaak mee op reis bij weekendjes naar de zee. We missen ze nog steeds heel erg.

7. Waar kunnen wij jou midden in de nacht voor wakker maken?
Ik ben een erg vaste slaper. Als het je al lukt ben ik de eerste 5 minuten compleet van de wereld. Blijkbaar moet ik van heel ver landen.
Voor mijn werk word ik vaak uit bed geroepen, als ik storingsdienst heb zet ik dan ook groot alarm aan. Annemiek mag mij wakker maken voor romantische actie. Voor noodgevallen iedereen die mij dierbaar is. Voor eten alleen als je een portie sushi of thaise saté bij je hebt. In alle andere gevallen kan het wachten tot de ochtend, laat mij maar lekker liggen.

8. Hoe zit jouw ideale vakantie eruit?
De zus van mijn moeder is in de 50-er jaren geëmigreerd naar Canada. Als tiener heb ik met mijn ouders bij haar en familie een zomer doorgebracht. Aan die vakantie bewaar ik mooie herinneringen. Twee nichten en een neef wonen er nu nog. Ik zou er graag in de toekomst een keer samen met Annemiek heen willen. Alleen het lange vliegen houdt ons nu nog een beetje tegen.
Als ik mijn ideale vakantie dichterbij mag samenstellen wil ik in elk geval water zien, een meer of zee en strand. Eerst twee weken Italië, met de auto door Toscane rijden en daarna een weekendje in eigen land, in Zeeland. Een hotelletje aan het strand, lekker eten en drinken en wandelen.
De rest van de vakantie mag wat mij betreft ook thuis doorgebracht worden, ’s nachts in eigen mandje, beetje lummelen, met vrienden en familie uit eten, samen met Annemiek op de scooter uitwaaien en terrasjes bezoeken. Je kan ons bij mooi weer meestal vinden bij Sunset Lounge Beachclub of Koers Zuid aan de maasplassen in Roermond. Je hebt daar meteen al het vakantiegevoel en het zijn supergezellige locaties om ’s avonds een feestje te vieren.

9. Hoe denk je dat je leven er over 10 jaar uitziet?
Dan ben ik 63 jaar, hopelijk ben ik dan nog in goede gezondheid en voel ik mij net zoals nu, namelijk jüng und schön (ahum). Als het ons gegeven is sta ik aan de zijlijn van het voetbalveld hand in hand met een paar kleinkindjes het 1e aan te moedigen. Samen met Annemiek run ik dan een goedlopend tapas- of sushirestaurantje in St. Joost, hebben we een hele roedel honden en cavia’s en eindelijk de lotto gewonnen zodat ik een extra huisje ergens aan zee kan kopen. Altijd fijn om wat te dromen te hebben.

10. Wie is je grootste fan?
Mijn gezin: de lieve schatten Annemiek, Nina en Kaj.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden
Graag geef ik het stokje door aan één van onze vrijwilligers, namelijk de allerbeste lijnentrekker van St.Joost en verre omstreken: (bedenk nu op de achtergrond luid tromgeroffel)…..Peter Ernst.


16-12-2019 Een elftal vragen aan Noud Kirstein

 1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
  Ik ben Noud Kirstein, 28 jaar oud en sinds dit voorjaar woonachtig te Echt. Ik heb ruim 20 jaar fijn op de Zwaluwstraat in Sint Joost gewoond, samen met mijn ouders (Hub en Aggie) en mijn zusje (Ellen).In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij SportCity Echt, de leukste plek om fit te worden in deze regio. Hier ben ik inmiddels ruim 10 jaar  actief. Ik ben ooit gestart als fitnessinstructeur en 2 jaar geleden ben ik doorgegroeid naar vestigingsmanager. We proberen met z’n allen zo veel mogelijk mensen (jong en oud) in beweging te krijgen, dit werk geeft mij veel voldoening. Deze baan sluit goed aan bij de opleiding die ik in Nijmegen genoten heb, namelijk ‘Sport, Gezondheid en Management’.
 1. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
  In 1997 ben ik in Sint Joost terechtgekomen, toen ben ik meteen gestart bij onze plaatselijke trots. Inmiddels ben ik dus ruim 20 jaar lid en kan ik wel stellen dat ik ben opgegroeid met VVS.Inmiddels speel ik al een hele tijd in het eerste elftal. Toen ik de overstap maakte vanuit de jeugd heb ik nog een korte tijd in het tweede elftal gespeeld, maar zo’n 10 jaar geleden ben ik langzaamaan in het eerste elftal terechtgekomen. In de periode dat we onder leiding van Jac Dierx en Sascha Putz speelden presteerden we als team ondermaats, dit was dan ook niet altijd even leuk. Ik ben er echter trots op dat een groot deel van de groep de moed niet heeft opgegeven en we jaren later nog steeds samen voetballen.
 1. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
  In mijn jaren in het eerste elftal speel ik hoofdzakelijk als centrale verdediger. Ik speel graag in dienst van het elftal en zie mezelf dan ook echt als teamspeler. Verliezen vind ik absoluut niet leuk. Ik moet het voornamelijk hebben van mijn fysieke kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast heb ik een redelijk goede trap in mijn rechterbeen, hier wil onze keeper Job Wilms vast wel meer over vertellen. Hij staat vaak te bibberen wanneer ik aan de beurt ben tijdens een afwerkoefening.
 1. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
  Helaas heb ik in mijn voetbalcarrière nog geen kampioenschap mogen meemaken. Nu ik erover nadenk zijn er twee momenten die me zeker zijn bijgebleven. In de C-jeugd speelden we een uitwedstrijd tegen RIOS ’31. In die wedstrijd wist ik de keeper twee keer direct uit een corner te verschalken. De bal vloog twee keer in de verre kruising. De uitslag zal waarschijnlijk 5-2 zijn geweest, maar dat terzijde…
  Aangezien ik als verdediger minder vaak in scoringspositie kom kan ik de doelpunten die ik in het eerste elftal heb gemaakt wel herinneren. De mooiste goal is ongetwijfeld het doelpunt in de thuiswedstrijd tegen RKAVC van afgelopen seizoen. In die wedstrijd schoot ik een vrije trap van een meter of 30 op doel, de keeper stond erbij en keek ernaar toen de bal in de kruising verdween.
  Wat mij later echter veel meer zal bijblijven zijn de mooie momenten in de derde helft. Als vereniging hebben we het echt geweldig voor elkaar, ik kan een boek schrijven over alle gezellige avonden in de kantine. Natuurlijk is het veel mooier om een overwinning te vieren, maar ik denk dat het nog belangrijker is om in een gezellige omgeving actief te zijn waar de sfeer altijd goed is. Ik weet zeker dat de trainingsopkomst en de sfeer in de groep de laatste jaren ongekend is vergeleken met andere clubs. Na een moeilijke periode met weinig sportieve prestaties volgen inmiddels gelukkig weer betere tijden, ik ben blij dat jeugdspelers de weg naar de senioren (weer) weten te vinden.
 1. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
  Ik hoop dat we dit jaar de stap richting de middenmoot kunnen maken. De start van het huidige seizoen was prima met een aantal overwinningen, helaas blijven de resultaten de laatste weken achter. Met een beetje geluk stonden we nu twee plekken hoger op de ranglijst. Verder wil ik graag zo veel mogelijk wedstrijden spelen en zo min mogelijk tegendoelpunten te verwerken krijgen. Ik weet zeker dat we nog voldoende punten kunnen behalen na de winterstop! We hebben een leuke, jonge groep waar we de komende jaren hopelijk steeds een stapje vooruit mee kunnen maken.
 1. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
  Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik fervent fan ben van PSV. Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar een seizoenkaart. Ik kijk altijd ontzettend uit naar wedstrijddagen, het is altijd mooi om een dagje in Eindhoven door te brengen. Bij PSV heb ik veel mooie momenten meegemaakt. De laatste tijd merk ik gelukkig dat ik iets beter kan relativeren, ik laat mijn dag niet meer helemaal verpesten door een nederlaag. Dit vond ik enkele jaren geleden een stuk lastiger…
  In mijn vrije tijd ben ik verder graag  een keer of 3 per week actief in de sportschool. In de zomerperiode ga ik graag hardlopen om mijn conditie op peil te houden.
 1. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
  De enige die mij tegenwoordig (bij hoge uitzondering) wakker mag maken is mijn vriendin Sanne, verder word ik graag met rust gelaten.
 1. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
  De afgelopen jaren ben ik 3 keer in Thailand geweest, dit vind ik echt fantastisch. Overdag op verkenning in de omgeving en in de avond met een koude Chang in de bar. Thailand is ontzettend divers, ik weet dan ook zeker dat ik Thailand in de toekomst nogmaals zal bezoeken. Gezien het feit dat ik ook een keer met Jamie Scheres in Thailand ben geweest hebben de meeste jongens een vertekend beeld van de tijdsbesteding daar😉
 1. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
  Hopelijk heb ik over 10 jaar nog steeds net zo veel plezier en passie in mijn werk. Ik hoop dat ik tegen die tijd in een leuk huis samenwoon en verwacht dat er dan ook wel een Kirstein junior zal zijn.
  Hopelijk verkeert de rest om me heen dan ook nog in goede gezondheid.
 1. Wie is je grootste fan?
  Dat is ongetwijfeld Randy Hukkelhoven. In een dronken en emotionele bui heeft hij me ooit verteld dat ik zijn grote voorbeeld ben. Hij vraagt tijdens trainingen regelmatig om tips en advies, ik ben dan zeker niet te beroerd om hem te helpen. Jammer genoeg speelt hij dit seizoen in vaker het tweede elftal, het was altijd een genot om samen met hem te voetballen. Gezien zijn jeugdige leeftijd zal dit in de toekomst vast en zeker weer gaan gebeuren!
 1. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
  Graag geef ik het stokje door aan een van de meest sympathieke vrijwilligers van onze vereniging. Ik heb een leuke band met hem en hoop dat hij nog lang bij VVS betrokken blijft. De volgende 11 vragen mogen aan Har Geuskens gesteld worden!

25-11-2015 Een elftal vragen aan Jo Vergoosen
1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Jo Vergoosen, 54 jaar, getrouwd met Marleen en de pap van Natascha en Mark. Wij wonen op de Zwaluwstraat 19 in Sint Joost. Onze kinderen voetballen “bie os VVS”, Natascha bij de dames en Mark in het eerste. Ik werk al sinds mijn 18e bij het Ministerie van Financiën, de eerste jaren als commies aan de grens en vanaf 1992 bij de Belastingdienst. Ik behandel momenteel op het Belastingkantoor in Heerlen allerlei omzetbelastingzaken voor buitenlandse ondernemers.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik ben lid geworden toen ik een jaar of acht was, dus in 1973 denk ik. Ik heb vanaf de pupillen alle jeugdteams doorlopen en ben bij de senioren via het tweede doorgestroomd naar het eerste. Tot en met het tweede heb ik de nodige trainers gehad maar de meeste seizoenen hadden we Néke Wilms als trainer. Onder zijn bezielende leiding hebben we echt een prachtige tijd gehad. Néke, nog bedankt voor die mooie jaren. Na het eerste ging ik weer terug naar twee en tenslotte nog een jaartje of zo naar het derde. Ik ben altijd lid en steunend lid geweest tot twee jaar geleden toen Mark in Susteren ging voetballen. Wellicht het overwegen waard om maar weer steunend lid te worden omdat ik inmiddels weer regelmatig op het sportpark ‘Tussen de Berken’ rondloop.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Men zegt dat ik een onverschrokken en spijkerharde verdediger was die geen gevaar zag en geen duel uit de weg ging. Als dat wordt gezegd zal dat wel kloppen. In mijn jaren in het eerste elftal en ook in het tweede speelde ik meestal voorstopper maar ik heb ook rechtsback en rechtshalf gespeeld. Ik ben misschien de laatste voetballer geweest die nog met een sportbrilletje speelde. Als supporter heb ik nog steeds dezelfde instelling als toen ik nog speelde: superfanatiek en ook steeds aanwijzingen geven aan Mark en Natascha en ook bij Fortuna Sittard op de tribune. Ik ben wat dat laatste betreft wel rustiger geworden maar helemaal niks meer zeggen lukt me nog steeds niet. Ik probeer de wedstrijden van Mark en ook die van Natascha allemaal te zien en dat lukt me vrij aardig want Matti en Isabel noemden me al hun meest trouwe supporter.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
In mijn beleving was de tijd in het eerste elftal geweldig, een fantastische tijd met John Baars als trainer. Iedere wedstrijd, en dan met name thuis, met de vlaggen gehesen, de toeschouwers, de wedstrijdspanning, kortom de hele ambiance was geweldig. En dan ook nog de derde helft in de kantine en daarna naar café het Heukske. Helaas werden we in de nacompetitie voor promotie, nota bene op mijn verjaardag 24 mei uitgeschakeld door Susterse Boys, en dan ook nog door een doelpunt gemaakt door de ex van Marleen. Dat heeft die dag nog een hoop bier gekost om dat te verwerken. Maar ook de twee kampioenschappen met het tweede, met name het laatste kampioenschap in het jaar 1999/ 2000 als aanvoerder was een fantastisch jaar. We kregen het hele seizoen nog geen 15 doelpunten tegen geloof ik. We werden kampioen op de Slek, daarna met de kar door het dorp, een heuse receptie en bijna een week gefeest. Ik zou het zo overdoen.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Als supporter kan ik zeggen dat de dames al flink progressie hebben geboekt sinds ze een paar jaar geleden zijn begonnen. Er is ook al een kampioenschap gevierd en winnen verveelt nu eenmaal nooit. En volgens mij zit er nog veel meer in het vat. Ik kijk met spanning uit naar de oefenwedstrijden 11 tegen 11 die hopelijk gespeeld gaan worden; ben benieuwd hoe dat zal uitpakken voor de dames. Het eerste elftal kan hopelijk de stijgende lijn vasthouden. Het is een jonge groep die nog veel beter kan worden, zowel individueel maar ook als team. Ze staan nu op een zesde plaats met al vier overwinningen in acht gespeelde wedstrijden, helemaal niet verkeerd. Ik zie de toekomst wel met vertrouwen tegemoet. Als onze jeugdspelers de weg terug naar “Tussen de Berken” maar blijven weten te vinden als ze in de senioren gaan spelen.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Zoals jullie wellicht weten zit ik al een jaar of 20 regelmatig op de racefiets. Ik fiets bij fietsgroep SUIST die bij café Het Hingen vertrekken. Ik fiets ongeveer 11.000 km per jaar door Limburg, België en Duitsland en een paar keer per jaar maken we meerdaagse fietsvakanties naar allerlei uitdagende gebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën. De meest cols van naam en faam heb ik al wel één of meerdere keren beklommen. Daarnaast is Formule 1 een hobby van me. Ik mis geen wedstrijd en we zijn inmiddels drie keer naar Francorchamps en afgelopen jaar naar Hockenheim geweest waar Max een geweldige overwinning boekte in de regen. Ik heb met Natascha nog onder het podium het Wilhelmus meegeblèrt, en ja daar zijn helaas beelden en geluiden van. Én we hebben kaarten voor de Grand Prix van Zandvoort volgend jaar. De credits hiervoor gaan overigens naar Marleen, want die heeft dat allemaal geregeld. Vroeger tenslotte, nam pap ( Jo van Jan van Naatje voor de oudere Sint Joostenaren ) mijn broer en mij mee naar de motorcross. Samen met opa en oma ( Jan van Naatje en Katrien) gingen we bijna iedere week naar Ad Verstegen, ‘de wilde crosser’ kijken; ( Google dat maar eens).

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Voor een formule 1 race, de finale van de Super Bowl en een bokswedstrijd om de wereldtitel in het zwaargewicht. Voor de rest mogen ze me met rust laten.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Zonvakantie in een luxe hotel, liefst all inclusive. ’s Morgens een beetje mountainbiken, daarna zon, zee en strand en liefst nog een groot zwembad. Daarbij een goed boek, lekker eten en op tijd een kloeke pint. Verder wil ik dan ook wat zien, een paar excursies maken, het liefst naar oude gebouwen of ruïnes ( van Romeinen, Egyptenaren of zoiets) met een gids want het verhaal erbij vind ik altijd erg interessant. Daarnaast zijn we ook naar Lapland, Noorwegen en IJsland geweest, en Alaska staat op het programma, dus ook een beetje kou gaan we niet uit de weg.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Ik denk er eigenlijk nog niet aan, maar over 10 jaar ben ik misschien al gestopt met werken, waarschijnlijk dan nog steeds bij de Belastingdienst, een paar jaar voor mijn pensioen. Ik hoop natuurlijk gezond te blijven en dan wellicht op een andere manier mijn tijd te besteden. Wat dat kan zijn, weet ik nog niet. Misschien een paar dagen in de week nog wat doen, misschien wat vaker op vakantie en hopelijk nog altijd ‘os VVS’ supporteren en op de racefiets kunnen stappen.

10. Wie is je grootste fan?
Poeh, dat is al een tijd geleden. Ik dacht dat Harie Vergoossen ( Harie van Claas ), tevens ( voormalig ) prominent lid van de CV de Bokkeriejers, wel gecharmeerd was van mijn speelstijl. En natuurlijk mijn vader maar die is helaas veel te vroeg overleden en heeft mij in de senioren niet zo vaak kunnen bekijken.
11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Het lijkt me interessant om wat meer te weten te komen over mijn voormalige buurjongen. Hij woont sinds kort op zichzelf, werkt in de fitnessbranche en ik ben benieuwd hoe het nu met hem gaat en wat hem zoal bezighoudt. Dus de vragen mogen beantwoord worden door Noud Kirstein.


29-10-2019 Een elftal vragen aan Matti v/d Elzen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Matti van den Elzen, 24 jaar en woon in St. Joost. Ik werk als bewegingsagoge bij Op De Bies in Landgraaf.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Toen ik 6 jaar oud was begon ik met voetballen bij vv St Joost. Ik startte in de F en heb zo de E en D jeugd afgewerkt. In 2012 ben ik voor een seizoen, bij een andere club, bij een meisjes elftal gaan voetballen. Eind 2013 ben ik even gestopt met voetbal. In 2017 kwam het idee om bij vv Sint Joost een damesteam, 7 tegen 7, op te starten en begon het weer te kriebelen. Hier voetbal ik nog steeds. In totaal ben ik dus een jaar of 12 lid van VVS.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Zowel in de jeugd als nu sta ik (bijna)altijd op linkshalf of in de spits. Gebruik maken van de snelheid, iets meer meters maken en zo nu en dan de bal ín de goal schieten. Ik voetbal het liefst aanvallend, ben fanatiek en wil graag winnen. Op het veld kan ik dan nog wel eens doorslaan in mijn fanatisme, maar vind dat dit wel gerelativeerd moet worden en ga dan ook het liefst voor een leuke en gezellige voetbalwedstrijd.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Wat ik me nog goed kan herinneren was het “kampioenschap” van de E jeugd. We hadden een thuiswedstrijd en wonnen met, ik geloof, 17 of 21 tegen 1, zelfs de keeper had gescoord. We kregen een trofee en gingen frietjes eten bij ‘café ’t Heukske’. Een groot feest voor ons natuurlijk… onwetend was het nog de vraag of we überhaupt kampioen zouden worden, dit was afhankelijk van de uitslag van een andere wedstrijd die dag. Deze informatie is me toen blijkbaar ontgaan, ik weet ook nog steeds niet of we die dag écht kampioen zijn geworden, maar het was voor ons als jeugd toen een hele succeservaring en voor nu een mooie herinnering.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Ons seizoen is sinds 20 oktober al weer ten einde. Voor volgend seizoen verwacht ik weer leuke potjes voetbal, waar we als team weer veel van kunnen leren en steeds een stapje beter worden in het samenspel en ontwikkelen van inzicht. Hiernaast natuurlijk veel gezelligheid binnen het team tijdens trainingen en nevenactiviteiten.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Naast voetbal beoefen ik nog de sport motorcross. Dat is tevens mijn grootste hobby. Ook fiets ik regelmatig op mijn mountainbike en vind ik het leuk om op vakantie te gaan. Ik bevind me graag in gezelschap van vrienden- en familie en ga, als het even kan, graag op stap of naar festivals.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Ik hou erg van melkchocolade als jullie dat bedoelen… (Tip!)

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Veel ondernemen, zien en meemaken. Denk aan activiteiten, eten, cultuur en natuur. Inclusief af en toe een feestje en waterpas op het strand.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Ik hoop gezond, gelukkig en blij. Een eigen huis, een hond, een leuke baan, nog steeds aan de sport. Veel levenservaring rijker en misschien wel met mijn eigen kinderen naar de voetbal?

10. Wie is je grootste fan?
Heb niet normaal veel fans uiteraard, maar de grootste… dat is denk ik mijn vader. Hij steekt, ondanks dat het niet zijn eigen favoriete dag invulling is, door weer en wind, veel tijd en moeite in mijn grootste hobby. Dat vind ik wel “grootste fan”- waardig.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Hij is nu geen (spelend)lid meer, maar wel erg lang geweest. Zijn beide kinderen zijn nog fanatieke leden. De vragen mogen beantwoorden worden door de meest trouwe supporter van het damesteam, Jo Vergoosen!


15-10-2019 Een elftal vragen aan John Ophelders

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben John Ophelders en trotse vader van dochter Zoë, werkzaam als productieplanner en verantwoordelijk voor alles wat er op en rondom het tasterrein gebeurt bij Xella Kalkzandsteenfabriek de Hazelaar te Koningsbosch.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Als jeugdlid ben ik op een leeftijd van 8 jaar begonnen en vervolgens vanuit de B-jeugd doorgestroomd naar het eerste elftal. Momenteel ben ik vrijwilliger bij de club.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Als jeugdspeler technisch, bij het ouder worden een harde rechtsback geworden en op dit moment een trouwe supporter van het eerste elftal.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
In de pupillen, zoals dat vroeger heette, de bisschopsbeker gewonnen in Horn en het kampioenschap met het eerste elftal in 1981.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Als supporter denk ik dat we dit seizoen een goede middenmoter kunnen zijn.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Zanger bij de Wiejerdzangers, potje kaarten en natuurlijk een gezellig avondje uit onder het genot van een biertje.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Jullie mogen me helemaal niet wakker maken, wie dat mogen weten het wel.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Voor mij is het al vakantie als ik niet naar de Beul hoef.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Hoop dat ik dan in goede gezondheid al van mijn eerste jaren pensioen heb genoten.

10. Wie is je grootste fan?
Mijn dochter en sinds een half jaartje mijn nieuwe vriendin.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Aan een van de belangrijkste spelers van het dames elftal, te weten Matti van der Elzen.


28-09-2019 Een elftal Vragen aan John Maes.

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is John Maes, ben 43 jaar. Ik woon samen met Linda en onze 2 dochter(tjes) Lionne en Elize.
Ik ben werkzaam als projectleider Hydrografie bij I.G.L. in Herten. Dit houdt vooral in dat ik collega’s aanstuur om met grote en kleinere boten de bodem van het water te gaan inmeten.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik ben al lid van Sint Joost vanaf de jongste jeugd en voetbal al zo’n 25 jaar in het eerste elftal. Bij de geboorte van ons 2e kindje ben ik even lager gaan voetballen, maar het voetbal bij het eerste is toch te leuk om mee te stoppen. Zolang het fysiek nog kan, wil ik nog wel even doorgaan.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Eigenlijk is er voor mij maar 1 plaats en dat is centraal op het middenveld. Liefst voetbal ik dan iets meer verdedigend, met als doelstelling zoveel mogelijk mee naar voren mee te doen. Wel is mij altijd aangeleerd om op die plaats geen balverlies te hebben en eerst verdedigende taken te doen, daarna kijken wat er aanvallend te doen is.
Mede door die wedstrijdinstelling, denk ik dat ik ook graag train. Trainingen zijn toch net iets ‘vrijer’, waardoor het ook makkelijker is om leuke acties (lees: af en toe een panna) te maken.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Dat is vrij lastig, zijn er best veel. Achteraf gezien in de eerste jaren bij de senioren wel erg verwend met een hele leuke spelersgroep,
veel gezelligheid (en drank) en daarbij ook nog goed voetbal met resultaten. Een combinatie die nu misschien niet meer vaak voorkomt.
Dat resulteerde in die jaren dan ook in promotiewedstrijden en uiteindelijk 2 kampioenschappen op rij en dus ook veel mooie momenten.
Hoogtepunt qua voetbal is waarschijnlijk toch de wedstrijd voor promotie naar de 3e klasse op het veld van EVV. Veel publiek, mooie sfeer, helaas wel verloren.
Maar ik heb door de jaren heen wel gezien, dat niet de altijd de wedstrijd zelf het mooiste/belangrijkste is. Vaak is wat er in de 3e helft gebeurd net zo belangrijk. We hebben de laatste jaren niet overdreven veel goede resultaten behaald, maar ondanks dat wel altijd een super sfeer binnen het team.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Na een aantal mindere jaren, waarin we ons vooral op hard werken en verdedigen hebben moeten concentreren, hoop ik dat we dit jaar iets meer omhoog kunnen kijken.
Wel blijft het natuurlijk jammer dat veel ploegen uit kleine dorpjes, waar wij ons goed tegen zouden kunnen meten, gestopt of gefuseerd zijn.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Naast voetbal/gezin en werk is er niet echt veel tijd meer over voor andere hobby’s. In de zomerstop ga ik wel vaker rennen of fietsen, maar dat is meer noodzakelijk…geen hobby.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Jullie niet, maar mijn kinderen mogen me voor alles wakker maken!

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Aangezien ik niet echt van de verre reizen ben, wordt dat lekker in eigen land. Aan zee met 30 graden dan wel, als het even kan.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Ik ga er even van uit dat ik dan niet meer in het eerste voetbal, zelfs niet als laatste man 😉 Als ik eenmaal uit dat zwarte gat ben, dan zal ik vast nog wel bij de voetbalvereniging te vinden zijn. Al zijn thuis wel een paar mensen die het echt niet erg vinden als ik niet meer elke zondag naar het voetbal hoef.

10. Wie is je grootste fan?
Mijn vader is tot een aantal jaren geleden altijd komen kijken naar mijn wedstrijden. Al was hij er dan niet meteen als fan van mij…hij keek dan altijd als ‘neutrale toeschouwer’ en miste zelfs wel eens een actie of doelpunt van mij. 
Bij de vereniging zelf heb ik altijd een goede band gehad met Jan Baars. Met hem zat ik bijna altijd wel op 1 lijn over het voetbal en over mijn eigen spel…of dat nou goed of slecht was geweest.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Graag wil ik het stokje doorgeven aan een van onze vrijwilligers. Er zijn een hoop zaken die toch allemaal geregeld moeten worden, zodat spelers en supporters kunnen voetballen en/of een lekker pilsje kunnen drinken.
Een van die mensen die daarbij altijd meewerkt is John Ophelders, aan hem daarom graag de volgende 11 vragen.

09-09-2019 Een Elftal vragen aan Hans Heuvelmans

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Hans Heuvelmans maar noem me maar Keuf! Ik ben 54 jaar en gelukkig getrouwd met mijn liefste schat van de wereld Nicole waar ik vanaf kleins af aan bij ben!! Daarnaast heb ik twee lieve boomertjes Janga en Kiki die me alles waard zijn! Momenteel ben ik al een tijdje thuis en heb meer dan 20 jaar gewerkt bij de CZ als administratief medewerker afdeling buitenland! Door het verlies van mijn lieve ouders en verlies van mijn baan door een reorganisatie moet ik even pas op de plaats maken en werk momenteel aan mijn herstel na een moeilijke periode en stapje voor stapje gaat het weer beter met me! en mijn leiderschap bij het eerste elftal doet me ontzettend goed en ben weer positief ingesteld na een moeilijke tijd! De kappetjes en de kleine jongetjes met hun jeugdpuistjes van het eerste vind ik prachtig om mee te kunnen werken en hoop met mijn humor en enthousiaste en mijn voetbalervaring een steentje te kunnen bijdragen samen met trainer Stoffels van Doorne om St Joost weer op de kaart te kunnen brengen! De flessen bier na de training en het enthousiasme van de spelers vind ik fantastisch! Blijven doen boys! Mijn wens is om een periodetitel te kunnen vieren en dan twee weken verlof te kunnen nemen en met de kar door het dorp te kunnen trekken met de kappetjes aan mijn zijde en een moodssigaar in hun mond te kunnen feesten.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik heb mijn voetbalcarrière afgebouwd bij St Joost toen ik hier kwam wonen! Mooie tijden! Hilarische momenten bij deze mooie vereniging! Ik was op mijn retour en kwam nog een paar jaartjes ballen bij de plaatselijke VVS en vierde nog een mooi kampioenschap waar de vonken vanaf vlogen en nu nog last van heb! Mijn carrière begon als rechtsbuiten bij RIOS en heb er bijna 10 jaar in het eerste gespeeld en meerdere malen kampioen geworden! Trainers gehad als Gerrit Vanderleijde de vader van bokser Arnold! Willy Bothmer en John Vranken! Ik was razendsnel en super technisch omdat toen waarschijnlijk nog geen Grand Marnier te krijgen was! Ik had een zwaar uitgaansleven zoals Vince en Noud in deze tijd maar speedy Gonzales verloor langzaam zijn snelheid! Mooie wedstrijden gevoetbald en was actief in de hoofdklasse bij zaalvoetbal vereniging Perey Verzekeringen in Maasbracht waarbij ik op het hoogste niveau speelde tegen John de Bever die bij Fermonia Boys speelde! Nu zingt die ik krijg mijn lach niet van mijn gezicht! Op maandagavond zaten 400 toeschouwers in de zaal en mooi dat ik toen speelde! In die tijd had ik zelfs een eigen fanclub die me naar grote hoogte deden zweven! Hopelijk kan ik mijn enthousiasme aan deze nieuwe lichting doorgeven! De kappetjes! De Metz! Wesley! Glen de Koen! Koen de Glen! Marc Vergoossen prachtige speler met killerinstinct! De opkomende mecanzie wereldspeler bij de Grauwerth! Dwain! Niels! Dennis alle leergierige bengeltjes die vorig jaar nog naar Barbapappa keken thuis en nu al voor de SC leeuwen worden gegooid! Prachtig vind ik dat allemaal, ik begin weer te leven man! Ook een jaartje 3e klasse bij EVV gespeeld maar mijn liefde RIOS miste ik waar ik het jaar van te voren topscorer was geworden met 23 goals !

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
In mijn tijd van RIOS en zaalvoetbal was ik zogezegd razendsnel en technisch begaafd maar af en toe sloegen de stoppen door boven mijn koppie! Voor de wedstrijd pakte ik 6 Redbulls en zette al een dubbele sliding in op mijn tegenstander toen die nog uit hun spelersbus moesten stappen! Op weg naar het veld op de Radetzkimars gaf ik al een elleboog aan mijn dude naast me! Natuurlijk kwam ik ook wel eens de verkeerde tegen! De laatste tijd begon het weer te kriebelen het voetbal miste ik! De zondagen met pap miste ik! Nicole vond dat ik een nieuwe uitdaging moest aangaan! Zo ben ik een paar keer komen kijken en zie nog steeds potentie in ons eerste elftal en zeker voor de toekomst! Zoveel trainingsvreugde, talloze vrijwilligers om de club in stand te houden en blij dat ik een steentje mag bijdragen op dit moment! Kampioen binnen nu en 3 jaar! Gezellig is het al! Iedereen moet een tandje bij zetten! Een betere conditie! Soms een andere opstelling durven te maken! Andere posities dan ze gewend zijn! Door het vuur gaan voor elkaar! Dat is de eerste zet naar succes! Namen zeggen me niks , wel spelers met de neus in dezelfde richting! Mijn samenwerking met der Thei verloopt prima al moet ik hem soms tot rust schreeuwen! Rustig langs de lijn zoals ik werkt beter! Ik ben rustig maar Thei blijft joelen! De jongens hebben respect voor Thei en dat ondanks de zeer matige resultaten! Waar zie je dat nog! Kijk eens naar de documentaire van Netflix over Boca Juniors en bekijk hun trainingen man! Of de Juve documentaire! Dat is passie! Het tweede elftal vind ik ook belangrijk! Spelers die afvallen voor het eerste! Met spelers praten vind ik belangrijk! Hoe gaat t op school of thuis! Alles moet kloppen! De achtergrond interesseert me! Ik voel me een pastoor! Mooi! Het eerste en tweede moet goed kunnen samenwerken! Thei is ook erg betrokken! Nieuwe trainingsballen geregeld! Alles moet kloppen! Broekje moet goed zitten ook al laat je een scheet en dat gebeurd nogal vaak tijdens de trainingen!

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Ik heb zoveel verhalen dat ik een boek kan schrijven alleen over voetbal! Gerrit! Bongo Boys! Busje Harrie! Doping! Omkopen! Rode kaarten! ME langs de kant! Ga zo maar door! De mooiste momenten zijn natuurlijk de kampioenschappen! Beslissingswedstrijden! Een van mijn hoogtepunten van mijn carrière was wel mijn winnende doelpunt voor 700 toeschouwers in de beslissingswedstrijd tegen Victoria Roermond! Prachtig waren de trainingen van Gerrit van der Leijde! Zo hadden we een duurloop en iedere keer verstopte we ons achter de struiken en Gerrit met de stopwatch en de laatste ronde sloten we aan en dan riep die klasse Keuf! Ook rook die aan mijn vingers tijdens de wedstrijdbespreking of ik de dag van te voren……….geweldig die Gerrit! Ook wonnen we een toernooi tijdens t zaalvoetbal tegen ZVV Venray! Ik poorte Edwin Linskens die gescoord had voor PSV tegen Real Madrid 17 keer achter elkaar door de benen om vervolgens extra tegen de lat te schieten om vervolgens hem via een hakje de 1-0 aan te tekenen! Drie dagen lol gehad! Mooi man Als speler is ieder kampioenschap speciaal en de herinneringen blijven jaren voortduren! Ik herinner me nog een mooi moment! Tegen Hunsel speelde ik zo dramatisch slecht en smeekte trainer Vranken om een wissel! Die dag kwam ik nog geen oranje pion voorbij ondanks mijn snelheid! De supporters joelde van haal die Keuf eruit! Ik zelf genoot die dag meer van de koolmeesjes en de meisjes van Hunsel langs de kant of was die nacht ervoor amper thuis gekomen! Enfin de Vrank zei laatste minuut wil ik een goal van je Dude ! 0-0 En ja hoor 3 minuten in de blessuretijd uit het niets Volley in de kruising 25 meter! Ik zette een sprint aan!!! Mijn eerste die dag! En sprong boven op trainer de Vrank en kuste en likte aan zijn grote snor die hij in de kantine van gekheid afknipte! Toen de supporters me feliciteerden met mijn goal en me geweldig vonden spelen heb ik dienblad bier over hun mislukte koppen gegooid! Mooi moment! Ik kan me nog herinneren dat Jack Penders me laatste man probeerde in een verregende oefenwedstrijd op dinsdagavond in Roggel! In de eerste 3 minuten poorte ik hun gevaarlijke spits door de benen in mijn eigen strafschopgebied! Onze trainer werd zo kwaad dat hij me al na 5 minuten wisselde! Ik reageerde nog met wat duw en smijtwerk van onze waterzak en heb heerlijk in de kantine 32 bier naar binnen gewerkt! Mooie tijden!

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
We hopen natuurlijk dat we wat hoger als vorig jaar kunnen eindigen en zie ook de mogelijkheid omdat te bewerkstelligen! Er zal door iedereen een tandje moeten worden bijgezet! Tactisch kan het allemaal nog veel beter! Beetje geluk in het begin van het seizoen is nodig en we hebben best een zware beker loting! Spelers moeten bereid zijn om ook op andere posities te kunnen spelen! De concurrentie van nieuwe spelers is alleen maar goed! We hebben iedereen nodig! Ik heb er vertrouwen in en hoop stiekem aan het linker rijtje! Of zelfs een periodetitel! Niets in voetbal is onmogelijk! Vriendenteams kunnen soms ongelofelijk presteren! Zie Leicester of Griekenland op het EK een tijdje geleden! Als je ergens in gelooft kan het ook! De spelers moeten wel nu echt vooruit gaan! We hebben een jong team, de helft van de selectie bestaat uit jongens van 18/19/20 jaar waar we nog jaren plezier van kunnen hebben! Daarnaast zijn de ouderen 23 of 26 jaar! Er moeten duidelijke doelstellingen zijn! Teamspirit! Conditie! Spelvreugde! Daar gaar t om! In de eerste weken als elftalleider zie ik goede dingen maar ook minder goede dingen! De tijden zijn veranderd, daar moet je ook rekening mee houden! Na de eerste weken en wedstrijdjes vind ik ons fysiek wat te matig! Iedere basisspeler zou naast de voetbaltraining nog iets extra voor zich zelf moeten doen om fysiek wat meer kracht te hebben, zeker voor de duels! Uurtje de sportschool in en werken met die lange van Vianen(De Noud) Iedere avond voor het naar bed gaan opdrukken of met gewichten werken! Doe het! Alles draait om duels winnen! Het eerste duel zondags moet voor jou zijn en de wedstrijd is psychologisch al gewonnen! We zijn nog te lief in de wedstrijden! Truitje vastpakken als je tegenstander sneller is! Knijp hem stiekem in zijn balzak als de scheids niet kijkt enz! Ga kickboksen om sterker te worden! De inzet tijdens de eerste wedstrijden top! Maar we moeten 2x 45 minuten top zijn! Ook in het kopje! Slim! Ohhhhh ik draaf wat door, we zijn tenslotte maar amateurs! Plezier is natuurlijk ook belangrijk maar eenmaal op het veld wilde ik altijd winnen! Als ik vroeger met scrabble verloor van mijn pa! Dan vlogen de letters langs pa zijn poker-face! Tegen mijn verlies kan ik nog steeds niet! Denk ook eens aan bepaalde voeding! Eet pasta’s, bananen en laat je regelmatig masseren! Het werken met de spelers is natuurlijk hartstikke mooi en onze trainer Thei doet het nog steeds fantastisch bij die jongens! Mooi als die gozertjes onze trainer persifleren tijdens zijn speech! Dan ga ik even kijken of het toilet verstopt zit! Ik kom dan niet meer bij! Karamba Prachtig! Ben trouwens benieuwd of we samen tot een goede opstelling kunnen komen zonder elkaar de banden van de auto kapot te steken haha! Persoonlijk vind ik het jammer dat we nog niet een keer in een wedstrijdopstelling hebben kunnen spelen door vakanties en werk en blessures!

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Mijn grootste hobby is samen met trainer Thei en Annelie samen op de bank Netflix te kijken en liefst naar Vis A Vis een vrouwengevangenis in Mexico! Heerlijk ontspannen met een biertje en wat wijn! Midden in de nacht worden we dan wakker en pakken nog een casa de Pappel er achter aan en bespreken samen de opstelling tegen Rood Wit 69! Dan samen Grieken met Nicole vind ik hartstikke leuk! Wat sardientjes Madrodapne en mijn dag is geslaagd! Ook treden Nicole en ik al 20 jaar samen op als de Vlaegelkes! Mooi om tussen Wir Sind Spitze en Beppie te staan in de kleedkamer! En dan vragen ze soms! Wie zijt u eigenlijk! Ik haal dan een foto van de kappetjes uit mijn tas en zeg dag ik de nieuwe leider ben van de marc of is het Twan en mekenzie! Nick mekenzie!

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Ik slaap nachts niet al te best maar droom al weken dat onze libero in de laatste minuut een prachtig kopgoal maakt tegen Rood Wit uit Bujel en me dan helemaal bespringt! Plots schrik ik dan wakker en blijk een natte droom te hebben gehad! Of een broodje shoarma met knoflooksaus ala Sheriff is ook wel lekker nachts! Ook kunnen ze me appen om die immer lacht te draaien! En natuurlijk aflevering 7 vis a vis met Thei en Annelie. Een Grand Marnier met ijs kan ook. Een ontspanningsmassage van de Thai heerlijk!

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
We zijn al jaren niet meer op vakantie geweest omdat we niet weggaan zonder onze hondjes! Een paar daagjes naar Zeeland met onze hondjes! Terrasje, zee, wandelen meer hebben we niet nodig! We zijn heel snel tevreden! In de toekomst zouden we nog eens een cruise willen maken! Griekenland lijkt me ook wel wat maar dan in het verre najaar! Lekker wat eten inktvis aan de wasdraad! Maar ook Scandinavië staat nog ooit op de planning omdat Nicole en ik helemaal niet van de warmte houden! Het lijkt me ook leuk om de padden en de vosjes en de grote zwarte horzels te filmen op het trainingsveld van de VVS.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Gezondheid is het belangrijkste! Hopelijk vind ik nog een nieuwe baan ergens die bij me past! Dat zou voor mij heel belangrijk zijn! De hondjes zullen er helaas niet meer zijn! Hopelijk staan we in de 3e klasse en voetbalt John Maes op zijn 53 ste eindelijk als laatste man en heeft Remco wulfs het voorzitterschap aanvaard en kan Steef met pensioen! De kappetjes zullen dan waarschijnlijk voor een kleine 4 spieren poar verkocht zijn naar FC Bunkerhaven! Misschien mag ik de bruiloft van de Messias draaien als Dj Keuf en draai nog een keer die immer lacht tijdens de openingsdans met Rachel! Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk een goede gezondheid!

10. Wie is je grootste fan?
In de tijd dat ik nog voetbalde kwamen mijn vader en Nicole altijd samen kijken! Door weer en wind! Uit en thuis! Soms miste Nicole wel eens een goal! Pap kon vaak kritisch zijn en was eerlijk als ik goed of slecht gespeeld had! Toen ik van RIOS naar EVV ging werd ik bijna levend gevild door de fanatieke supporters uit Pey! Nicole woonde destijds in Pey en ik moest uitkijken of er geen terroristische aanslag gepleegd werd op mij en mijn omafiets! T’ was haat en nijd! Ac Milan-inter of Glasgow-Celtic. Nu zie ik ook weer sommige ouders komen kijken en dat is super leuk! De vader van Nicole was een geweldige voetballer en is met RIOS in 1965 landskampioen geworden in het amateurvoetbal! Zo iets unieks in die tijd! Later heeft die nog veel clubs getraind! Maar door zijn donornier kon hij zijn geliefde bezigheid niet meer verrichtten! Soms bezoek ik hem in het verzorgingstehuis in de Eghte en zie de foto’s van RIOS nog steeds hangen! Hij lijdt aan een vorm van dementie maar de namen van de spelers kan die nog allemaal! Prachtig! In het dagelijkse leven is Nicole mijn trouwste fan! Ze heeft me enorm geholpen na het verlies van mijn vader en moeder! Een topmeid! Gewoon een schat!

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Graag wil ik de sleutel doorgeven of de 11 vragen aan Johnny Maes(kant) waar ik een tijdje mee gevoetbald heb en nu weer mee mag werken! Een heerlijk ventje! Mooi zou het zijn als die trainer zou worden als die de schoentjes aan de wilgen gaat hangen! Een clubicoon.


28-08-2019 Een Elftal vragen aan Mark Meuwissen

 1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
  Mijn naam is Mark Meuwissen, voor velen beter bekend als Mark van de Cap. Ik woon in St. Joost en ben 18 jaar. Ik heb net 6 jaar St. Jansberg in Maaseik,werktuigmachines (draaien en frezen van metaal) erop zitten en ga nu voor het 7de jaar, Computergestuurde Werktuigmachines. Op zaterdag werk ik bij Van Aarsen in Panheel en kan ik het geleerde op school in de praktijk toepassen. We maken daar onderdelen voor voedermachines en dat gaat de hele wereld over.

   

 2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?.
  Mijn eerste stapjes op het gras van VV St. Joost was op 4 april 2007. Ik deed toen voor de eerste keer mee met een training samen met mijn broer en zusje. Dit beviel goed en op 3 juni deed ik mee met een voetbaltoernooi. In het najaar van 2007 ben ik begonnen met de competitie in een F team. Ik ben sindsdien altijd lid geweest van St. Joost. Ik heb de samenwerking met EVV met de jeugd meegemaakt. De laatste jaren heb ik St. Joost meerdere keren uitgeholpen toen ik nog bij de jeugd speelde. Sinds dit najaar ben ik volledig beschikbaar voor St. Joost.

   

 3. Wat voor type voetballer/supporter ben je?
  Ik ben een tweebenige voetballer, ik ben rechts- en linksbenig even sterk. Dit had ik al van kleins af aan. Je kunt me in het veld overal neerzetten. Ik heb door al die jaren ook al overal gespeeld. De plek van centraal middenvelder bevalt me het beste. Ik ben heel fanatiek en ga altijd voor de bal. Ik laat me makkelijk vallen en sta ook weer snel op om weer aan het spel deel te nemen. Ik ben geen goede supporter, want ik wil het liefst zelf voetballen. Ik ben een fan van Ajax. Wat hebben ze een goed jaar achter de rug, dat was helemaal top.

   

 4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?.
  Ik ben in de jeugd in de F2 kampioen geworden. Dit was wel een heel mooi moment. We hebben wel een week gefeest.

   

 5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
  Ik hoop dat ik de kans krijg om bij het eerste van St. Joost te voetballen en dat we dan meer punten gaan halen als vorig jaar.

   

 6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
  Naast het voetbal ben ik lid van de schutterij, hier loop ik mee met de muzikanten als trommelaar. Ook schiet ik mee met de schietwedstrijden. Als het uitkomt dan ben ik wel eens grensrechter bij de wedstrijden van mijn zusje. Verder doe ik veel hand- en spandiensten bij de omliggende boeren bij ons in de buurt.

   

 7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
  Voor niets kun je me wakker maken. Laat me lekker liggen.

   

 8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
  Goed weer is natuurlijk wel fijn. Ik vind het heerlijk om niets te moeten en lekker niets te doen. Af en toe een duik in het zwembad te nemen met die hete dagen.

   

 9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
  Ik heb geen enkel idee hoe mijn leven erover 10 jaar uitziet. Ik hoop dat ik dan nog voetbal.

   

 10. Wie is je grootste fan?
  Mijn grootste fans zijn op voetbalgebied mijn ouders. Als het even kan komen ze kijken.

   

 11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
  Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door Hans Heuvelmans. Onze nieuwe assistent trainer. Op deze manier kan hij zich bij iedereen voorstellen.

08-06-2019   Een Elftal vragen aan Fer Sevriens

 1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
  Mijn naam is Fer Sevriens. Ik ben 40 jaar en woonachtig in Echt.
  Ben getrouwd met Suzanne, en heb 3 dochters, Kyana, Liv & Novi.
  Werkzaam als Order en Transportplanner bij Veris Bouwmaterialen al bijna 20 jaar.

   

 2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?.
  Ik ben lid sinds 1996 bij de VVS, maar zoals mijn voorganger al zei “de roots liggen in Berkelaar”. Hier ben ik mijn carrière begonnen op 8 jarig leeftijd. Toen in 1996 besloten werd door de gemeente dat RKVVB geen bestaansrecht meer had, zijn we met de toenmalige selectie op St.Joost terecht gekomen. Hier zijn we toen begonnen als VVS 5, ja 5 elftallen. Op dit moment ben ik actief in het 2e als speler/ leider, en help graag het 35+ team uit de brand.

   

 3. Wat voor type voetballer/supporter ben je?
  Ik heb altijd als linksback gespeeld. De laatste jaren alleen in nood, de jongere jongens in ons team zijn sneller. Dus schuif ik door naar het middenveld.

   

 4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?.
  Het mooiste voetbalmoment? In 30 jaar dat ik voetbal heb ik veel meegemaakt. Meerdere momenten blijven je dan wel bij. Ik heb diverse flinke blessures gezien die je nooit meer vergeet. Maar het echte moment. Vriendschappelijk uit bij Putbroek rond het jaar 2000. Het was een zaterdagavond. We hadden toen een team met Ruud Thoolen, Rob op het Veld, Jeroen Smeets, Wilfred Peeters enz. Een echt vriendenteam, aangekomen in Putbroek, wij met 12. Putbroek maar 10 man. Weet je wat zegt Ruud, ik speel wel bij hun mee. En je raad het al, we verliezen met 1-0 doelpunt Ruudje met het hoofd. Na de wedstrijd stond Ruuds tas buiten het hok. Douche je maar bij de tegenstander… Na een kratje bier heeft Ruud het goed gemaakt.

   

 5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
  We hebben afgelopen weekend onze laatste wedstrijd gespeeld van dit

  seizoen, een verdienstelijk gelijk spel tegen Walburgia 2, vooraf kampioenskandidaat nr 1. Eindresultaat 21 punten uit 20 wedstijden. Voor de winterstop hebben we veel onnodig punten verspeeld. Vooruitlopend op volgend seizoen, wordt het misschien wel weer eens tijd voor “de platte ker”.

  6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
  Naast het voetbal, besteed ik veel tijd thuis aan de tuin. Verder kijk ik graag naar een mooie pot voetbal op tv.  

  7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
  !

  Breudje Kebab gaat er altijd in.

  8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
  Goed weer is natuurlijk erg belangrijk voor een fijne vakantie. De laatste jaren vertoeven we in eigen land, zo ook dit jaar. De vakantieparken in Nederland zijn met kinderen ideaal.

  9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?.
  Over 10 jaar tik ik de 50 aan, spelen zal dan er denk ik niet meer inzitten maar wie weet. Misschien wel dan nog steeds leider. Misschien 45+ of wie weet is er dan wel weer een veteranen team.

  10. Wie is je grootste fan?
  Mijn grootste fan is op voetbalgebied is mijn vader, regelmatig komt ie nog weleens kijken. Helaas ergert hij zich dan ook vaak aan de onnodige verliespotten.

  11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?.
  Ik speel de bal door aan iemand die de toekomst nog voor zich heeft, en nog zeker de komende 25 jaar actief zal zijn. Ik heb hem zelf destijds vanuit de jeugd op 14 jarige leeftijd laten debuteren in het 3e. Het is een bijter, een echte Bull Terrier. Marc Meeuwissen


25-05-2019 Een Elftal vragen aan Nicky Jaspers

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Nicky Jaspers. Ik word binnenkort 39 jaar en woon oppe Slek. Ben getrouwd met Mirjam en heb 3 kinderen, Krisje, Ties en Noor. In het dagelijks leven werk ik bij Sioux Embedded Systems in Eindhoven. Ik doe daar software en systeem ontwikkeling. Momenteel ben ik hier bezig met een meetsysteem voor het doorbuigen van bruggen om iets te kunnen zeggen over de staat van een brug.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat dit 16 jaar is. Ik was toen klaar met studeren en wilde toen weer gaan voetballen. Toen speelde mijn vrienden Rob op het Veld, Jeroen Smeets en Harold van Wegberg al bij St. Joost en ben ik hun gevolgd in het toenmalige sterrenteam St. Joost 3. Ik heb dus vooral in het derde elftal gespeeld, maar ook in het tweede en ja….zelfs in het eerste. In mijn hele carriere is er maar één hoofdtrainer geweest die dus echt iets van voetballen snapt. Die denkt op het zelfde hoge voetballend niveau als ik en dat is Thei Stoffels. Dit had er verder niets mee te maken dat ze man te kort kwamen.

3. Wat voor type voetballer/supporter ben je?
Een twee-benige aanvallende middenvelder met nog een redelijke snelheid en techniek voor zijn leeftijd. Echter is mijn zwakte dat ik nogal graag eerst de schouder in de man wil zetten voordat ik voor de bal ga. En als het even kan wil ik graag mijn schouder fatsoenlijk in de man zetten dat hij eens even kan voelen hoe het gras erbij ligt.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Ik denk dat dit een aantal jaren geleden bij het mix toernooitje was. Niet dat het voetballend een succes was, maar die dag was het zo’n lekker weer en kon ik tussen de wedstrijden door rustig en relaxed een pilsje drinken, een bami met masjenais weg tikken en met iedereen van de club wat sjtoome kal doon. Daarnaast hebben we ook erg leuke momenten gehad met de uitjes met het derde elftal en de vrijdag avonden na de training, waar nog wel eens het één en ander werd georganiseerd.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Ik verwacht dat wij dit seizoen een knallend einde in gaan. In elk geval in de derde helft. Wij zullen ons beste beentje voor zetten in elk geval. We hebben toch best een aantal leuke wedstrijden gewonnen dit seizoen en dat was ook een aantal seizoenen wat minder, en dan is het ook wel weer leuk als je een seizoen weer eens wat meer wedstrijdjes mee pakt.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Ik ben al meer dan 25 jaar fanatiek muzikant bij Fanfare St. Joseph Pey, waar ik tuba speel en bestuurslid ben. Ik speel sinds kort ook wat piano, wat ik ook erg leuk vind om te doen. Als er winter- en zomerstop is, dan vind je mij vaker op de race fiets. En omdat ik ruime reistijden hebben verslind ik nogal wat podcasts in mijn auto.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Broodje Bami met masjenais!

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Iets minder avontuurlijk sinds we onze 3 kinderen (Krisje, Ties en Noor) hebben, toen hebben we flink wat meer avontuurlijke groepsreizen gemaakt. Maar de laatste paar jaar, ben ik wel een liefhebber van Glamping. Dus alles en iedereen in de auto gooien. En dan een uurtje of wat rijden en dan aankomen in een ingerichte tent op een camping. Gewoon een beetje luxer camperen, zoals we binnenkort in Zwitserland zullen gaan doen.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Ik hoop dat ik zelf en iedereen om mij heen nog lekker gezond is en dat ik nog steeds naast mij werk mijn hobbies kan uitoefenen. Of ik dan nog aan het voetballen ben, zal de tijd leren.

10. Wie is je grootste fan?
Ik denk dat dat mijn oudste dochter Krisje is. Zij denkt namelijk echt dat ik goed ben. Zij wil namelijk ook gaan voetballen bij de Slekkerboys dus doe ik zo nu en dan eens met haar voetballen in de tuin.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Tja, dit kunnen er velen zijn. Maar ik verlang naar het verhaal van deze man. Ik denk dat hij vroeger ook elke aflevering van de wondersloffen van Sjakie heeft gelezen. Zo lang ik voetbal bij St. Joost is hij aan het stoppen, maar niet weg te slaan links achter. St. Joost heeft destijds flink voor hem in de buidel moeten tasten om hem van RKVVB (Berkelieër) los te weken, maar hij was het waard. Als hij gezopen heeft is hij ’s morgens meer groen dan wit: Fer ‘doa geis se’ Sevriens.


21-04-2019 Een Elftal vragen aan Niek Laumen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Niek Laumen. Ik ben 21 jaar oud en woon m’n hele leven al in Sint Joost. In het dagelijks leven ben ik student aan de Technische Universiteit Eindhoven. Als niks tegenzit zal ik rond juli mijn Bachelor-diploma werktuigbouwkunde behalen.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Na het raadplegen van mijn oude plakboeken, heb ik kunnen achterhalen dat ik in augustus 2004, op 7 jarige leeftijd, ben begonnen met voetballen bij VVS. Dat wil zeggen dat ik al 14 seizoenen lid ben van RKVV Sint Joost. Tot en met 18 jaar was ik actief in het jeugdvoetbal, al heb ik de laatste jaren daarvan al gecombineerd met seniorenvoetbal. Ik debuteerde bij de senioren op 16 jarige leeftijd. Ik hielp toen het tweede elftal uit in Linne (en gaf daar een prachtige assist op Rob op het Veld). Een jaar later zat ik eigenlijk al vast bij het derde elftal, die altijd wat krap in de bezetting waren. Toen ik 18 werd was ik te oud voor de A-jeugd en bleven alleen de zondagse wedstrijden nog over. Zo ben ik heel geleidelijk bij het derde elftal komen te voetballen. Doordat vorig jaar één elftal noodgedwongen ophield te bestaan, kom ik sinds dit seizoen uit voor het tweede, maar daar speel ik wel met allemaal dezelfde gezichten.

3. Wat voor type voetballer/supporter ben je?
Een Rauzer; altijd de bal willen heroveren, liever een meter te veel lopen dan te weinig en ingrepen op het scherpst van de snede. Ik ben van mening dat inzet en doorzettingsvermogen het allerbelangrijkste onderdeel aan amateurvoetbal zijn. Anderen noemen me wel eens met een knipoog ‘Tech-Niek’, omdat sommige van mijn acties aan de bal onnavolgbaar zijn.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Van echte sportieve successen zijn nog geen sprake, met uitzondering van 2009 toen ik met de D2 (onder leiding van René Simons, Daniëlla Daelemans, Maurice Buijsers en Mark van Can) kampioen werd. Een kampioenschap met de senioren zou ik maar al te graag willen meemaken. Tot nu toe zat het er nog niet in, maar met 21 jaar heb ik natuurlijk wel nog een lange voetbalcarrière voor de boeg. Tot die tijd haal ik voornamelijk plezier uit kleinere dingen op het voetbalveld, zoals een goede voorzet of een perfect getimede sliding. Zo heb ik dit seizoen tegen EVV nog een bal in de kruising getrapt met veel curve. Voor de geïnteresseerden wil ik dat moment best nog een keer uittekenen op een bierviltje.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Het seizoen is al bijna ten einde, dus aan verwachtingen hebben we niet meer echt veel. Als tweede elftal zouden we ons het doel moeten stellen om in het linker rijtje te eindigen, maar dat hebben we nu niet meer in eigen hand. Eigenlijk zouden we nog minimaal 7 punten moeten halen uit de resterende 4 wedstrijden, misschien een ambitieuze doelstelling maar zeker niet onhaalbaar gezien de tegenstanders. Als we de lijn van de tweede seizoenshelft kunnen doortrekken naar het volgend seizoen denk ik dat we bovenin (rond de subtop) kunnen meedraaien. Vooral uitwedstrijden zijn nog een punt van verbetering. Tot nu hebben we pas 5 van onze 17 punten buiten Sportpark “Tussen de Berken” behaald.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Ik luister veel muziek in mijn vrije tijd, vooral rockmuziek. Zelf speel ik ook op amateuristisch niveau gitaar, al komt dit door mijn studie vaak op een lager pitje. Ook kijk graag naar documentaires. Die vind ik vaak veel boeiender dan Hollywood-films.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Voor de detailrijke anekdotes en monologen van hoofdtrainer Thei Stoffels.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Ik kan niet de hele dag in een ligstoel aan het zwembad hangen of op het strand zonnebaden, dan draai ik door. Veel liever ben ik actief op vakantie: stukken wandelen door de natuur of historische plekken bezichtigen. Maar het blijft wel vakantie dus links en rechts moet er ook voldoende tijd zijn voor wat terrasjes en cafés. Ik zou graag nog een keer naar Ierland willen gaan.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Wat mij betreft hoeft er niet veel te veranderen. Wat mij persoonlijk betreft is een goede gezondheid natuurlijk het allerbelangrijkste. Op voetbalgebied denk ik dat er amper wat verandert de komende 10 jaar. Ik zie geen enkele reden waarom ik zou stoppen met voetballen bij deze gezellige club. Ik haal veel plezier uit trainingen, wedstrijden en de sjaele zeiver ervoor en erna (en soms zelfs tijdens).

10. Wie is je grootste fan?
Ik denk dat dat mijn vader is. Hij kan vaak niet komen kijken op zondag in verband met zijn eigen hobby’s, maar hij is na afloop altijd geïnteresseerd in het spelverloop. Daarnaast is hij vele jaren jeugdleider geweest van de teams waarin ik speelde. Zo heeft hij stevig wat uren in mijn voetbalhobby geïnvesteerd. Toch heeft hij mij nooit kunnen kneden tot de topkeeper die hij (naar eigen zeggen) is geweest.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Dit was de moeilijkste vraag van de elf. Na veel wikken en wegen heb ik besloten de 11 vragen door te geven, aan iemand die er vanaf het begin van mijn senioren carrière al bij is. Stiekem is hij mijn grote kelderklasse-idool. Beste lezer, zijn voetbalschoenen zijn van hard plastic en mogen niet duurder zijn dan 25 euro. Voor iedere wedstrijd pakt hij flink uit op het toilet. Na iedere wedstrijd neemt hij een broodje bami schijf met mayonaise. De grootste Temptation Island fan van het Smalste Stukje Nederland: Nicky Jaspers.


07-04-2019 Een Elftal vragen aan Isabelle Wolters

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Isabelle Wolthers, 21 jaar, geboren in Berkelaar en momenteel wonend op Sint Joost, ook al ga ik helaas weer weg over een paar maanden. Ik studeer Facilitair Management, loop stage bij Zuyderland en werk bij Maasstreek Makelaardij en bij Supreme (horeca op events en bij verschillende bedrijven). In de weekenden ben ik het meeste te vinden op ’t dorp: op vrijdagavond in café ‘t heukske en op zondag altijd op de voetbalclub.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V. Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik speel nu bijna 2 jaar in het damesteam van Sint Joost. Daarvoor kwam ik al vaker op zondag naar de wedstrijd kijken en op donderdag ook weleens wat drinken na de training. Ik heb mij dan ook na een paar weken pas bij het damesteam gevoegd, nadat Stefan zei dat ik op donderdag ook om half 8 kon komen om te voetballen, in plaats van half 10 om te toepen…

3. Wat voor type voetballer/supporter ben je?
Volgens Niek Laumen ben ik een Marcelo met Sjaak Swart allure, maar ik vind mezelf meer een opkomende back à la Wim Suurbier, met de sterallures van Berry van Aerle (Koen, bedankt voor de hulp bij het zoeken van de juiste voetballers). Daarnaast ben ik supporter van de heren, al red ik meestal alleen de wedstrijd van het 1e

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Daar moet ik natuurlijk op antwoorden dat we met de dames in onze 7 tegen 7-competitie kampioen zijn geworden na slechts 1 jaar voetballen!

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?
Dit seizoen hebben we helaas een kleinere poule dan normaal en dan hebben we net ook nog lastige tegenstanders. Kampioenschap zit er echter toch in want zoals we met de dames keer op keer al hebben bewezen, zijn wij het beste in de 3e helft.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Ik heb een lichte verslaving aan series kijken en daarnaast zit ik graag op het terras (met goed weer, bij slecht weer verplaats ik naar binnen), ga ik wel eens naar een concert of festival en van tijd tot tijd uiteten. Ik ben ook een fanatiekeling in spelletjes en in koffiedrinken.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
In het weekend hoeft dat niet, dan ben ik nog wakker. Doordeweeks zou je me wakker mogen maken voor een gezellig uitje maar volgens bronnen ben ik met geluiden onder de 120 decibel niet wakker te krijgen.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?
Goed weer maar in beperkte mate zon (factor 50 is duur), veel terrasjes en veel moois om te fotograferen.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Ik kijk niet verder dan het weekend.

10. Wie is je grootste fan?
Hier zou ik eigenlijk Jo Vergoosen in moeten vullen want ik ken niemand die zo vaak bij de wedstrijd van de dames is als Jo. Maar aangezien Jo waarschijnlijk niet voor mij komt kijken en Koen toch al wel eens een halve repetitie van de fanfare heeft afgezegd op 2 jaar, gaan we voor Koen.

11. Aan wie moeten de volgende ’11 vragen aan…’ gesteld worden?
Aan de Sjaak Polak van Sint Joost (ijzeren inzet, weinig technische kwaliteiten); Niek Laumen.


23-03-2019 Een Elftal vragen aan Ruud Thoolen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ruud Thoolen, 36 jaar, geboren en getogen in St. Joost. Hoewel ik nog steeds graag op St. Joost kom woon ik sinds lange tijd in Echt. Tevens heb ik voor mijn studie op veel plaatsten in Nederland gewoond: Breda, Amsterdam, Hoofddorp en Bergen op Zoom. Sinds 2009 ben ik werkzaam voor de Koninklijke luchtmacht. Momenteel bekleed ik, als kapitein, de functie van Hoofd Gereedstelling (HGS) op het 313 squadron te Volkel. Dit houdt in dat ik leidinggevende ben van militairen en burgers die de F-16 gevechtstoestellen gereedmaken voor de volgende vlucht.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
In mijn jeugd heb ik eerst Judo beoefend. Dit kwam doordat mijn vader vroeger zelf een vechtsport (Karate) had beoefend en ik gefascineerd werd door de verhalen van mijn vader. Echter, op een gegeven moment gingen al mijn vriendjes (Bart Maessen, Sander van Buggenum, Bram Wilms en eigenlijk de rest van de jeugd van St. Joost), op voetbal. Ik moest en wilde daarbij horen. Vervolgens ben ik gestopt met Judo en met voetbal begonnen. Momenteel ben ik ongeveer 25 jaar lid van de vereniging. In mijn actieve carrière heb ik hoofdzakelijk in het 2e elftal gevoetbald met af en toe een uitstapje naar het eerste elftal (hoofdzakelijk bankzitter). Momenteel kom ik nog regelmatig bij de voetbalclub. Echter niet meer om te voetballen. Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik tijdens een wedstrijd tegen Walburgia een zware knieblessure opgelopen. Sindsdien heb ik mijn schoenen aan de wilgen gehangen en ben ik actief gaan supporteren.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Ik ben verdediger/middenvelder. Ik denk dat ik de helft van mijn carrière in de verdediging als rechtsback of voorstoppen heb geacteerd en de andere helft op de rechtshalf positie. In de verdediging was ik vooral een werker en bal afpakker. Vervolgens leverende ik de bal in bij Jos Golsteijn of Marco Feller zodat zij het spel weer konden verdelen. Als rechtshalf was ik vrij actief in de aanvallende beweging. Echter, moest er verdedigd worden dan gaf ik vaak niet thuis. Dit tot grote frustratie van de hoofdcoach: Stefan Metsemakers. Supporteren doe ik het liefste met een aantal oud spelers en vrienden langs de zijlijn. Een plekje in de zon, met de nodige slimme praat, staat dan garand voor een mooie zondagmiddag bij de club.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Kampioenschap van het tweede elftal in het voetbaljaar 2006-2007. Met een vriendengroep die voor elkaar door het vuur ging en daarnaast een surplus aan voetbalkwaliteiten bevat een mooi seizoen afsluiten door de laatste wedstrijd het kampioenschap te pakken.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Voor beide elftallen een sportief seizoen waarbij er voor spelers geen grote blessures zijn. Daarnaast hoop ik de komende jaren nog regelmatig op de club te mogen vertoeven. Om daar heerlijk te genieten van de St. Jooster gezelligheid.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Wielrennen (vooral passief op tv kijken), reizen, leuke dingen doen met vrienden, uit eten, af en toe een voetbalwedstrijd bijwonen van een profclub, carnaval, stapavonden met vrienden, Pinkpop (en andere festivalletjes bijwonen), bioscoop bezoeken, muziek luisteren, alles wat te maken heeft met luchtvaart en nog vele andere dingen.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Balkenbrij. Heerlijk op een boterham waarop dik de stroop en de boter gesmeerd is.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Zoals ik al aangaf behoord reizen tot mijn favoriete hobby. Maar een meest ideale vakantie heb ik niet. Dit doordat ik graag varieer m.b.t. vakantie. De ene keer is het een stedentrip, de andere keer een relax vakantie of een rondreis. Landen waar ik geweest ben zijn onder andere: Nieuw Zeeland, Amerika, Cuba, Italië, Zweden,  (eigenlijk een groot gedeelte van het Europese continent). Ik heb verschillende steden bezocht: Riga, Boedapest, Hong Kong, Stockholm, Dublin, Parijs en ga zo maar door. Iedere vakantie heeft weer iets moois om te ontdekken. Ik kan dus niet echt een keuze maken welke vakantie voor mij het meest ideaal is.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Het belangrijkste is dat ik gezond en gelukkig blijf.

10. Wie is je grootste fan?De grootste fan uit mijn leven is mijn vader. Helaas is hij 4 jaar geleden overleden. Echter, in alles wat ik deed steunde hij mij. Hij was positief en had altijd een luisterend oor. Als wij moesten voetballen dan kwam hij kijken maar halverwege de eerste helft ging hij met zijn vaste club vrienden supporteren vanuit de kantine.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik vind dat Isabelle Wolthers uit het damesteam de nobele taak op zich mag nemen om de volgende 11 vragen in te vullen.


22-02-2019 Een Elftal Vragen aan… Fran Jans

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Fran Jans, geboren en getogen in Sint Joost. Getrouwd met Rudie, vader van 2 lieve dochters en opa van 2 prachtige kleindochters. Werkzaam in Koningsbosch (al ruim 40 jaar) bij de grootste kalkzandsteenfabriek ter wereld als plant manager en collega van Johnnie en Johnnie;

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Toen ik nog op de lagere school zat was het na schooltijd met een vaste kliek vrienden (waaronder o.a. Jan en Leike Baars, mijn broer Koos, Jos van Buggenum, Thei Stocks) altijd voetballen. Op enig moment wilden wij echt wedstrijden gaan voetballen maar VVS had in die tijd alleen een A-jeugd. Wij zijn toen naar August Verkooyen gegaan met de vraag of hij met ons als B-jeugd wilde starten. Aldus geschiedde. Dat was in 1966. Bij het laatste jubileumfeest waren bovengenoemde personen in principe allemaal 50 jaar lid. Helaas zijn Jan en Jos vlak voor het jubileum (veel te vroeg) gestorven. Ik was 16 toen ik mijn eerste wedstrijd in VVS 1 speelde. Hierna heb ik enkele jaren in het 2de elftal gespeeld maar het grootste gedeelte van mijn “carrière” heb ik in het eerste elftal gespeeld. Een fantastische periode waar ik met ontzettend veel plezier op terug kijk. In 1989 heb ik in Urmond een “doodschop” gekregen en was mijn rechterknie naar de knoppen en mijn actieve voetbalperiode ten einde. Ik ben daarna nog 19 jaar penningmeester geweest.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Ik heb op het middenveld gevoetbald maar vooral als centrale verdediger / “laatste man”. Conditie en snelheid waren niet mijn sterkste punten, moest het vooral van inzicht hebben. Na mijn actieve periode, supporter bij thuiswedstrijden (2de helft overdekt). Wij hadden jarenlang in de kantine “een vaste tafel”. Helaas is daar, ook door het overlijden van Jantje en Josje, niet meer zo veel van over.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Kampioenschap met 1ste elftal met o.a. (dezelfde namen als boven) de gebroeders Baars, broer Koos, Jos van Buggenum, Thei Stocks, Johnnie Ophelders, Arie Oudenaar, Harie Bougie, Huub Kirstein (vader van Noud)…

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Voor de voetballers, af en toe een wedstrijd winnen en zoveel mogelijk uit de onderste regionen wegblijven. Als supporter, een paar kompanen om samen gezellig een pint te pakken en wat te “O..H..ren”.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Wielrennen en zingen.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Laat mij maar slapen, wat ik graag doe, doe ik wel van tevoren.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Mooi hotel in mooie omgeving. Goed eten en drinken maar ook actief bezig zijn, vooral fietsen.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Dan ben ik 71, “es God bleef”. Hopelijk gezond en fit met zoveel mogelijk dezelfde mensen om me heen (maar niet meer aan het werk!).

10. Wie is je grootste fan?
Niemand die zo hard schreeuwen (opa, opa …) als zij mij zien als mijn kleindochters Yar en Zara. Hopelijk blijft dat nog een tijdje zo!

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door Ruudje Thoolen


22-01-2019 Een Elftal Vragen aan.. Rene Wilms

 1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
  Mijn naam is Rene Wilms 71 jaar. In het dagelijks leven ga ik 2 maal per week naar dagbesteding S.G.L. Sittard en bezoek ik op de donderdagochtend de vrijwilligers op het voetbalveld en breng ik een lekkere vlaai mee.
 2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
  Ik ben 59 jaar lid van VV St. Joost, begonnen in de jeugd t/m de A jeugd. Daarna speelde ik in het 2e elftal en later bij de veteranen. Lange tijd ben ik leider geweest van het 2e elftal. Ook ben ik voorzitter van de jeugdafdeling geweest en leider / trainer van diverse elftallen. Ook ben ik bestuurslid voor langere tijd geweest.

   

 3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
  Ik speelde in de jeugd en senioren op het middenveld. En heb veel wedstrijden bezocht van de jeugd en senioren als supporter.
 4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
  Heel veel mooie momenten, 2x kampioen met het 2e elftal, 1 x samen met het 1e elftal allebei in Koningsbosch. 2 keer kampioen als leider 2e elftal. Vele kampioenschappen met jeugdelftallen, met de A-jeugd na een beslissingswedstrijd te hebben gespeeld. Dat er vele jeugdspelers in de loop der jaren doorbraken in het 1e elftal.
 5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
  Hopelijk naar de middenmoot, het is nog een jong team dat moet groeien, en dit heeft zijn tijd nodig. Zie perspectief in de komende jaren.
 6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
  Veel sportkijken op tv, bezig met computer en andere mooie dingen, door mijn ziekte kan ik geen activiteiten meer uitvoeren.
 7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
  Nergens voor, en eventuele vragen kunnen jullie me ook de volgende dag stellen, ik heb mijn rust hard nodig.
 8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
  Geen behoefte aan een vakantie, wel af en toe eens lekker uit eten.
 9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
  Hopelijk door mijn ziekte in goede gezondheid, een hele mooie tijd nog bij VV St. Joost en dat ik nog hele vele wedstrijden mag en kan bezoeken.
 10. Wie is je grootste fan?
  Vele mensen in de vereniging waar ik bij de jeugd, bij de senioren en het bestuur heb mogen samenwerken.
 11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
  Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien worden door Fran Jans.

20-11-2018 Een Elftal vragen aan…Job Wilms

 1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
  Mijn naam is Job Wilms, 34 jaar. In het dagelijks leven werk ik in het onderwijs, op een VMBO-school in Weert. Daar geef ik onder andere lessen lichamelijke opvoeding en begeleid ik topsporttalentleerlingen die onderwijs volgen in Weert.
 2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
  Ik gok dat ik zo’n 25 jaar lid ben van St.Joost. Begonnen op mijn 6e of 7e. Ik heb een keer een uitstapje gemaakt van 3 seizoenen naar PSV’35. Voor de rest mijn hele leven bij St.Joost gebald. Mijn positie is doelman bij het vlaggenschip (het eerste elftal J).
 3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
  Ik ben graag een meevoetballende keeper. Ik keep relatief ver uit mijn goal, zodat ik de ballen over de verdediging kan onderscheppen. In het verleden kapte ik nog wel eens een aanvaller uit. Dat is ook wel eens misgegaan. Maar tegenwoordig is hoe verder de bal naar voren, hoe beter.
 4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
  Op het veld ben ik 2 maal kampioen geworden. Een keer halverwege het seizoen ingevallen bij het 2e elftal waar we kampioen mee werden. De tweede en mijn mooiste voetbalmoment is toch het kampioenschap in het seizoen 2004/2005. We speelden toen de kampioenschapswedstrijd in Montfort tegen SNA, inclusief een opgetrommelde joekskapel spelend de clubliederen van V.V.S. Vervolgens met de platte kar terug voor een aantal dagen feestvieren.
 5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
  We spelen dit seizoen beter als afgelopen seizoen. Hebben een aantal jeugdspelers erbij die het goed doen. De trainingen worden druk bezocht. We gaan zeker stappen maken. Ik denk voor dit seizoen dat we nog een aantal plekken kunnen stijgen op de ranglijst. Ik zet mijn geld in op een 10e plek.
 6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
  Ik sport graag. Dus hardlopen, wielrennen en in de winter snowboarden/skiën in Oostenrijk.
 7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
  Laat mij maar liever doorslapen en vraag het overdag maar.
 8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
  Combinatie van actief, relax en een heel klein beetje cultuur. De historie over een land vind ik interessant en wil ik graag van alles over weten. Maar kom bij mij niet aan met een compleet verhaal over een kerk of om een aantal minuten te kijken naar een schilderij. Veel actieve en sportieve activiteiten ondernemen en eindigen op een strandbedje met een alcoholische versnapering.
 9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
  Ik hoop dan niet meer in het doel te staan V.V. St.Joost 1 J. Ik denk dat ik na het voetbal meer ga fietsen. Misschien nog bij 35+ in het doel. Voor de rest: getrouwd, gelukkig en hopelijk nog een goede gezondheid!
 10. Wie is je grootste fan?
  Op de eerste plaats mijn vader. Hij staat al ruim 28 jaar door weer en wind langs de lijn, dat verdiend een compliment. Daarnaast Iris natuurlijk. Inmiddels trouwe supporter van V.V.S. Mijn kinderen zijn ook grote fans. Alleen in het begin juichten ze wel eens voor de verkeerde keeper.
 11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
  Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door mijn oom Né. Hij heeft genoeg oude voetbalverhalen om er een heel boek mee te vullen.

02-11-2018 Een Elftal vragen aan…Frits Vergoossen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Frits Vergoossen. Ik kan en doe niet veel meer, ben 90 jaar.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik ben ruim 70 jaar lid, nu ben ik supporter. Ik speelde in het eerste elftal op de plaats stopperspil.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Als speler wil je altijd winnen, nooit onsportief.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Vele mooie momenten. 2 maal kringkampioen geweest, als aanvoerder.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Kampioenschap zit er niet in. Realiteit: onderste helft afdeling.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Doe van alles wat ik kan. Puzzelen, TV kijken, fietsen, geen speciale hobby.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
50 jaar geleden voor iets, nu voor niets, lekker doorsnurken.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Geen vakanties, lekker thuisblijven. 2 jaar als dienstplichtig soldaat naar Indië (met geweer op de rug) op vakantie gestuurd. Verder dagelijks ’s avonds weer in eigen bed!

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Dan ben ik 100 jaar als ik nog leef.

10. Wie is je grootste fan?
Arjan Robben.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door Job Wilms


21-10-2018 Een Elftal vragen aan…Koen Beunen

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Koen Beunen, woonachtig in Sint Joost en 21 jaar. Ik studeer aan de Fontys Lerarenopleiding in Sittard, met als vak geschiedenis.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speel/speelde je?
Ik ben begonnen met voetballen in de F-Jeugd, dus ik ben ongeveer 15 jaar lid. Hierna heb ik de jeugd doorlopen tot en met de B-jeugd. Toen de jeugdafdeling van Sint Joost samen ging werken met Echt, heb ik de overstap gemaakt naar de senioren. Nu speel ik al een aantal jaar in het eerste elftal.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Dit vind ik eigenlijk een vraag die beantwoordt zou moeten worden door onze trainer Theo Stoffels. Af en toe positioneert hij mij als laatste man/voorstopper, maar soms ook op het middenveld. Persoonlijk heb ik niet echt een duidelijke voorkeur.  

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
In de jeugd waren dit de kampioenschappen in de F-, E-, en C-jeugd. Bij de senioren heb ik dit helaas nog niet mogen meemaken… Een aantal wedstrijden die voor mij eruit springen zijn St.Joost – Vesta (5-1) en St. Joost – Slek (1-0). De eerstgenoemde wedstrijd was in een vrij matig seizoen, waardoor een overwinning natuurlijk goed werd gevierd. De wedstrijd tegen de Slek was vooral mooi, omdat Randy Hukkelhoven (pure verdediger, zelden gezien voor de goal) op een wonderbaarlijke manier de 1-0 maakte in de laatste minuten van de wedstrijd. Volgens mij zijn hiervan nog beelden van LEFtv…

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Ik hoop dat we aan kunnen sluiten bij de middenmoot. Vooral de derby’s zijn natuurlijk mooie uitdagingen dit seizoen.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Naast de voetbalclub ben ik ook trompettist van fanfare St. Judocus Sint Joost.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Voor een mooi stukje muziek. Één van onze clubliederen bijvoorbeeld (Greun Graas). Of gewoon de extended version van het nummer “ Manuela ” gezongen door onze eigen grensrechter, Johnny Rohs…

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Afwisseling tussen cultuur en natuur. Een actieve vakantie, met natuurlijk de nodige terrasjes om zaken te evalueren. Kortom, volgend jaar ga ik waarschijnlijk met Jamie Scheres en Noud Kirstein mee…  (grapje, Isabelle )

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Waarschijnlijk nog steeds spelend voor St. Joost. Het zou mooi zijn als St. Joost eindelijk die stap omhoog zou kunnen maken. Jan van Baol (van Baarle) gokte op hoofdklasse… Persoonlijk hoop ik dat we nog jarenlang kunnen door voetballen op Sint Joost, en wie weet… krijgt Jan gelijk.

10. Wie is je grootste fan?
Ik heb eigenlijk 2 grote fans; mijn vriendin Isabelle Wolthers, en mijn vader. In goede en slechte tijden staan ze langs de lijn!

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door “ ome ” Frits Vergoossen. Het oudste lid van de voetbalclub, dit jaar 73 (!) jaar lid.


8-10-2018 Een elftal vragen aan Jan van Baarle

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Jan van Baarle. Ik ben niet meer werkzaam en zoals iedereen weet een fanatiek supporter van deze geweldige voetbalvereniging.

2. Hoe lang ben je al lid/supporter van R.K.V.V Sint Joost en in welk team speelde je?
Ik heb nooit gevoetbald bij VV Sint Joost. Ik ben geen voetballer meer. Heb vroeger als jong ventje gespeeld bij Full Speed in Delft maar daar was ik rap klaar mee. De racefiets was veel aantrekkelijker. Vanaf begin 2017 kom ik als supporter de thuis wedstrijden van VV Sint Joost bekijken. Sinds de zomer van 2018 bezoek ik ook wel eens een uitwedstrijd.

3. Wat voor type voetballer/Supporter ben je?
Als voetballer speelde ik rechts half. Ik had de bijnaam de schaar, ramde er zo in. Tegenwoordig mag je al niet meer kijken naar je tegenstander en heb je al een gele kaart te pakken. Als ik nu zou voetballen dan waren er geen drukpersen genoeg om voldoende gele en rode kaarten te drukken. Als supporter bekijk ik de wedstrijd het liefst vanachter dubbel glas. Dat wil zeggen, vanachter het vensterglas en bierglas.

4. Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe?
Een moment kiezen is wat moeilijk. Als er gewonnen word en als de derde helft gezellig is vind ik het al goed.

5. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen als team en als speler/supporter?
Dat wij toch een mooi eindresultaat halen en promoveren.

6. Wat zijn je hobby’s naast voetbal/supporter?
Mijn grote passie naast voetbal zijn mijn poesjes, muziek maken, wielrennen, schaatsen en veel andere sporten bekijken.

7. Waar kunnen wij je midden in de nacht voor wakker maken?
Waag het niet om mij in de nacht wakker te maken! Het zal je beste dag niet zijn! Grapje!
Als ik het nog zou eten dan mag je mij wakker maken voor echte boterkoek. Niet die supermarkt brol maar echte boterkoek.
Een BLS (frikandel speciaal) gaat er ook wel in. En uiteraard Churros met warme chocolade en niet te vergeten smoutebollen.

8. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Overwinteren in mijn geliefde Spanje, genieten van zon zee en strand bij een aangename temperatuur,  lekker eten en drinken en flaneren op de boulevard. Flamenco gitaar lessen volgen bij een echte “maestro de guitarra”. Het Flamengo spel ben ik nog niet helemaal eigen.

9. Hoe denk je dat jou leven er over 10 jaar uit ziet?
Hopelijk net als nu, iedereen vrolijk en gezond en elke zondag naar VV Sint Joost in de Hoofdklasse.

10. Wie is je grootste fan?
Dat is mijn eigenste Rozawil. Die steunt  mij in alles wat ik doe. Zonder haar had ik waarschijnlijk al in de goot gelegen.

11. Aan wie moeten de volgende ‘11 vragen aan…’ gesteld worden?
Ik zou graag de volgende 11 vragen beantwoord zien door Koen Beunen