VV Sint Joost

Nieuws

22-04-2019
De Column Hans (Keuf) Heuvelmans

De amateurs, de amateurs, de amateurs Voetballen!
Een deuntje, dat vroeger altijd op L1 radio te horen was, als alle uitslagen uit het amateurvoetbal prachtig voorgelezen werden! Zo spannend, nog geen social Media! Met een oortje aan de radio
Het ging dan van ……….
Montagnards-Megacles. 2-2
RIOS-Volharding. 1-1
Maar vandaag De VVS tegen Zwartbroek!
Ik moest een stukje schrijven of een column voor de plaatselijke krant van put 6 over mijn paasweekend! Nu bij deze!
Op papier een subtobber, voor mij goede ontspanningstherapie! Lekker buiten!
Helaas overschaduwd door de vreselijke aanslagen! Mensen kunnen wreed zijn! Het lijkt soms doodgewoon nieuws, maar aan deze wreedheid kun je niet wennen! Mensen dit mag nooit geaccepteerd worden! Nooit!
Vrede op aarde! Nog effe een plaatje draaien voor pap, deze bijzondere dagen mis je iemand ontzettend! Het is ook nog zo vers! Fietsje gepakt en hoppa! Ga wat doen Keuf vertelde me een stemmetje in mijn hoofd!
Vandaag wederom een prachtige zonnige dag! Notabene paasmaandag! Rokjesdag! Nicole moest vandaag werken en stiekem ben ik er tussen uit geknepen! Geen kofferbak verkoop!
Keek vanmorgen nog wat er gisteren allemaal was gebeurd! Fortuna had gewonnen, mooi! Liverpool ook!
Na lange tijd wilde ik weer eens het groene gras ruiken! Voetbal was mijn leven!
Trainer Thei en voorzitter Stefan haalde me over om nog eens tussen de Berken te gaan kijken!
De plaatselijke VVS uit St Joost ging ballen tegen de Zwartbroeker boys! Uit Swartbroek!
Ik kwam zelfs gratis binnen omdat ik een BNNer ben en besloot toen maar voor 50 euro aan lootjes te kopen bij een opgehelderde Jhonny! Hij had te weinig lootjes en ik deed de fruitschaal al achter op mijn snelbinder van mijn postcode loterij fiets! Ik had alle loten, dus had ik de fruitschaal zeker gewonnen!
Het stadion was tot de nok gevuld! 37 fanatieke hooligans uit ons dorp maakten er een geweldig sfeertje van! Snippers, toeters, lasershows, schreeuwende spelersvrouwen! De supporters van de tegenpartij waren nog gekleurde paaseieren aan het zoeken of aan het verven! Het kan zijn dat ze het stadion niet in konden door de enorme drukte rondom de wegen die open lagen op de Bosweg! Maar ons clubje leeft voort!
Waar zijn ze gebleven RKSVW! RKVVB, De Volenwijckers! SC Amersfoort! De Bongo Boys! Maar onze trotse VVS bestaat nog steeds en dat is hartstikke mooi!
Ik miste die blonde middenvelder van de Beun, die stiekem een reis naar Makkatesch had geboekt om zijn Marokaans een beetje op te fezelen voor zijn school! Hij is een van de talenten van de nieuwe lichting!
Kleine Paas metsias zag ik wel nog af en toe langs de lijn sprinten! Helemaal bruin afgetraind zag ik wat van zijn oude snelheid terug, dan toen die nog 3 was en zijn eerste melktandjes nog door moesten komen! Verder zag ik die lange van Vianen achterin zijn best doen om niet aan PSV te denken! Ik zag vergelijkingen met de roemruchtige spelers van vroeger! St Joost was destijds een onneembare vesting! De gebroeders Baars en Jans en Jans ! Harrie van de siroopsteker en de spijkerharde Lex werd kwaad vlieg!!!!!! Maar de meeste spelers van nu kon ik alleen van de kroekestoppemiddag! Bam 1-0 Stan! Na wat handtekeningen uitgedeeld te hebben nam ik plaats achter de nieuwe rood witten dug-outs! Ik smeerde wat zonnecrème met factor 40 op mijn kruin en gaf nog wat high five klapjes aan de toegesnelde locale tempatation islands gils! Ik bestudeerde de opstelling van mijn dorpsgenootjes, maar voordat ik het wist besloot ik om nog voor rust een plaatsje in het gezellige café – Discotheek kantine te bemachtigen ! De knetterfrikandel kon je al van kilometers afstand ruiken! Vrijwilligers zetten zich enorm in voor deze mooie club en zag oude bekenden mij blind voorbij lopen!
De meeste herkende me niet meer met mijn nieuwe zonnebril die ik bij mijn overleden vader uit zijn oude nachtkastje had gehaald!
Of het kan ook zijn dat mijn bijzondere natrapbewegingen vroeger niet bij iedereen in de smaak vielen! Keuf Kraay jr!
Mijn eerste Pasen zonder pap!
Een glaasje aperol kost slechts 1 euro in de kantine en je krijgt er nog panini voetbalplaatjes gratis bij van onze jeugdige backs! Ik betaalde netjes met mijn Sint joaster muntjes die ik nog van 1996 tijdens ons prinsenpaar had opgespaard!
Trainer de Stoffel had de jongens nog mooie woorden toe gesproken! Hij is de Ferguson van St Joost! Hij gaat nooit meer weg ook al had hij een prachtige aanbieding op zak van de Japanse koploper Senfrecci! Iedereen is adolaat voor Thei en hij verteld prachtige verhalen aan die mannekes die met de keutel in hun broek naar zijn donderspeeches luisteren!
Theo was vroeger zelf een begenadigd technicus en nu dus al jaren trainer!
Een goudeerlijke gast en recht voor zijn raap, zo zou ik Thei het best kunnen omschrijven!
Respect! Ik vind hem stiekem leuk, trainer tei, ik mag hem!
Jammer dan assistent IRV ine niet met zijn rode Ferrari SUF scootmobiel aanwezig kon zijn met zijn mooie Sjenger vaktaal om die aan de boys over te brengen!
De tussenstanden werden luidkeels in de rust doorgeven! Gelukkig herkende ze Keuf alsnog! Hei Keuf! Ik riep terug hei…2 bier!
Jaren geleden heb ik zelf nog voor deze club gespeeld en zag nog een ouder mannetje waar ik zelf in die tijd nog mee had gevoetbald! Hij heeft nog steeds een Six Pack! Complimenten dat hij nog steeds voetbalt! Maas of zoiets! De beste voetballer ooit! Maas was Messi, maar dan met bier! Toen die 16 was, poorte die op een mini toernooi de Huidige trainer van PSV, van Bommel 2 of 3 keer achter elkaar door de benen! Een keer van voren en daarna van achteren! Ik moest er zo van lachen, en riep tegen Mark dat dat menneke Jhonneke heette! en de vorige week nog de Donald Duck las, Ik was zo ontroerd door die poortjes van Maas, dat ik vergat mijn man achterna te lopen die uiteindelijk fraai scoorde! Ik vond die Indiase poort veel mooier dan die goal man! Die had zo betaald voetbal kunnen spelen en nu komt hij de blaadjes van de Tour de France ophalen voor het jeugdwek enfin!
Zijn deurmat maatje matje Feller of Marco was een kopietalent van Maas, maar ook hij haalde het Nederlands elftal niet door onze drankgelag festiviteiten en we verklootte zo hun carrière! Feller en Maas hadden De ligt en De jong kunnen worden! Nogmaals sorry boys!
De tweede helft heb ik mijn Drone de resterende 2e helft laten opnemen om zo thuis nog eens de beelden van dicht bij te kunnen bekijken!
Het was een hoogstaand duel met goede inzet en een terechte uitslag, zo hoorde ik de ware kenners zeggen na het laatste fluitsignaal! Jan, een trouwe positieve supporter met bruin gele grote megasnor gromde tevreden! Oud speler van de Bloemenboys Jan!
Ik sponsorde de club nog door nog eens 4 hamburgers te bestellen! Een voor mij, drie voor Janga! Kiki krijgt alleen brokken!
Er zijn vele gezellige clubs in Nederland!
Waarschijnlijk is VVS een van deze mooie clubs! Hardwerkende vrijwilligers! Zelfs bij een gelijkspel gaan de barkrukken in de lucht bij het nummer Schatzi schenk mir ein foto!
Nu snel terug naar huis zodat Nicole niet gemerkt heeft dat ik ben gaan kijken!
Over 3 jaar pik ik nog eens een wedstrijd mee om te kijken of ze daadwerkelijk gegroeid zijn!
Het gras rook heerlijk! Of was het biergist!
Op de terugweg nam ik mijn cassette recorder uit mijn broek en deed mijn oordopjes in! En in volle borst zong ik mee! En es……kriebele mich de bein! Want de VVS. Weurdtj kampioen 3x!
Ooit kampioen geworden en al mijn vakantiedagen waren toen op! Het feest duurde 5 weken! Zo werd destijds iedere speler op een bijzondere manier binnengehaald bij het oude patronaat waar het hele dorp was uitgelopen( 1700 langs de klappende menigte)Erwin met de Hummer! Herman de stukadoor in een cadillac! Het middenveld in een kermisauto! De scorende spitsen Porky en de Meeuw met volkswagenbusjes volgde en bij het trainersduo John en de Pender werden ongeveer de smoking en met liters champagne uit hun kleren gerukt op de meeslepende housebeats van de sultan heeft megadorst van de dorslustige hoogheid Benny zelf. Toen ze uit hun leger jeep stapten kregen ze een staande ovatie! Gebroeders Rossig trakteerden de supporters bijna op een orgasme toen ze met een luchtballon met daarop de tekst kampioenen precies midden op het nieuwe plein landden! De tijden veranderen als je ziet hoe ze afgelopen vrijdag smakeloos met een oude huifkar door het dorp zijn moeten trekken! Alleen de ouders stonden bij het patronaat!
Waarschijnlijk zou ik daarna mijn vader gebeld hebben dat ik na lange tijd naar het voetbal was gaan kijken!
Hij sloeg destijds geen wedstrijd van mij over!
Pap St Joas heeft gewonnen!
Of …..ik bedoel Vd Poel man! Familie van Poulidor en Adrie
Gr Keuf